SEGRE

REGADIUS INSTAL·LACIONS

Les obres per regar 5.300 hectàrees de Fraga i Vallobar començaran a l'estiu

Cinc empreses opten a construir la canonada principal i la xarxa secundària

Imatge d’arxiu de l’embassament de Valdepatao.

Imatge d’arxiu de l’embassament de Valdepatao.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per construir la canonada principal i la xarxa secundària que proveirà més de 5.300 hectàrees dels municipis de Fraga i Vallobar, dins de la Comunitat de Regants del Sifó de Cardiel, començaran el pròxim estiu, segons va explicar el seu president, Josep Soler. Cinc empreses opten a aquests treballs i està previst que els tràmits per a adjudicar-los concloguin a finals de febrer. No obstant, Soler va remarcar que, prèviament, la firma seleccionada haurà de fer la provisió de material i maquinària pesant, ja que es tracta d’una actuació de gran envergadura.

El regadiu es proveirà de l’embassament de Valdepatao, construït fa anys. També està llesta la concentració parcel·lària i la xarxa de desaigües i de camins. Les obres suposaran una inversió d’uns 50 milions d’euros, dels quals el Govern d’Aragó sufragarà la meitat a través d’un pla d’ajuts pluriennals a 25 anys.

Els regants abonaran els 25 milions restants. Amb aquesta finalitat, la comunitat ja ha contractat un crèdit bancari. Les obres tenen un termini d’execució de 30 mesos, per la qual cosa Soler va indicar que es podria començar a regar el 2026.

Els treballs per transformar aquesta zona del Baix Cinca estaven pendents des de fa més deu anys, ja que l’Estat va deixar d’invertir en el regadiu i han estat els mateixos agricultors els que s’han encarregat de tornar a impulsar-ho, va puntualitzar el president.El mes de desembre passat, l’ajuntament de Fraga va cedir a la comunitat un local a l’edifici de Mercofraga. El consistori ho ha fet al considerar que aquesta entitat porta a terme una tasca social i revitalitzen l’economia del territori, ja que agrupa més de 300 regants. La cessió d’aquest espai de 150 metres quadrats és per un període de cinquanta anys.

tracking