SEGRE

MUNICIPIS ESQUÍ

Lladorre demana ajuda per a Tavascan i veu la temporada perduda al faltar neu

El consistori creu que el futur de l'estació passa per ampliar la innivació artificial

El circuit d’esquí de fons habilitat a la zona de debutants de l’estació de Tavascan.

El circuit d’esquí de fons habilitat a la zona de debutants de l’estació de Tavascan.AJUNTAMENT DE LLADORRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lladorre, propietari de l’estació d’esquí de Tavascan, ha demanat auxili a la Generalitat per dur a terme inversions en el complex i mantenir oberta l’estació en el futur, després de donar per perduda aquesta temporada d’hivern. La falta de neu ha impedit que obri el complex per la campanya nadalenca i el consistori considera que la solució passa per ampliar la innivació artificial. L’alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs, va explicar que el tancament de Tavascan ha suposat un “mal irreparable” aquesta temporada i va lamentar no poder acollir-se a les subvencions que la Generalitat atorga a empreses privades per a canons de neu, al tractar-se d’una estació de propietat municipal. La innivació artificial, va apuntar, hauria permès “treballar més dies”.

Tomàs va afirmar que, per assegurar el futur de Tavascan, és necessari arribar a un acord amb la Generalitat a través de Ferrocarrils (FGC) per a la gestió i el manteniment del complex. “L’ajuntament pot assumir el manteniment si hi ha neu, però no la inversió necessària per ampliar la innivació artificial”, va dir. Tavascan suposa entre 35 i 40 llocs de treball directes i, en aquesta temporada, més del 60% de la plantilla habitual continua sense estar contractada.

El complex només ha pogut obrir la zona de debutants de les pistes d’esquí alpí. És l’única on hi ha dos canons de neu. Tomàs va assegurar que mantindran la zona de debutants oberta. Allà s’ha habilitat un circuit de fons per a esquí escolar, confiant en noves nevades a partir d’avui.

tracking