SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Alfarràs recupera la gestió de l'aigua de boca després de 3 anys de tràmits

Al cap de 16 anys en mans de Cassa i després d'una consulta veïnal que ho va avalar

Obres de restitució de canonades per evitar fuites a la xarxa.

Obres de restitució de canonades per evitar fuites a la xarxa.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alfarràs recuperarà entre aquest mes i el febrer la gestió del subministrament d’aigua de boca després de gairebé tres anys de tràmits i una consulta veïnal que va avalar remunicipalitzar aquest servei. Així ho va explicar l’alcalde, Joan Carles Garcia. El consistori rellevarà Cassa, encarregada del servei des del 2006 i amb un contracte que va finalitzar el 2010.

Des d’aleshores s’ha anat prorrogant anualment fins ara. El jutge va desestimar el 2018 una denúncia presentada per aquesta firma contra el consistori, al qual reclamava més de 227.000 euros en concepte d’indemnització per pèrdues econòmiques entre els anys 2006 i 2017. Recuperar aquesta prestació ha estat un dels eixos de l’activitat de l’actual equip del govern, amb Garcia al capdavant (JxCat).

El primer edil assegura que estarà en ple funcionament a la primavera.L’ajuntament licitarà ben aviat algunes tasques, com la lectura de comptadors i la reparació d’avaries i urgències. Les analítiques sobre qualitat de l’aigua aniran a càrrec del consistori amb ajuda de la Diputació. “Ha estat un llarg trajecte però ja hem tancat tots els expedients i hem posat punt final a les denúncies judicials”, va dir Garcia.Les fuites i rebentades en una xarxa centenària en molts sectors ha fet que les pèrdues d’aigua fossin de més del 50 per cent durant anys, una qüestió que va causar una crisi a l’anterior govern local del PSC.

Durant aquest mandat, l’ajuntament ha anat executant reparacions per fases. En l’actualitat s’han començat les obres de restauració de conduccions a la zona del poble vell, que és on està més espatllada, va indicar Garcia. Representarà una inversió de més de 200.000 euros, ja que s’han de reemplaçar molts trams que són de fibrociment.

Procés negociat per adjudicar la renovació de l’avinguda Catalunya

L’ajuntament d’Alfarràs ha obert un procediment de contractació negociat sense publicitat per a la renovació i reurbanització de l’avinguda Catalunya amb les vuit empreses interessades a portar a terme aquestes obres. Aquest procés permet ometre el període de publicitat i convidar directament operadors econòmics per establir les condicions de contractació després d’una licitació deserta.La contractació va quedar deserta el mes de desembre passat, arran de la pujada dels preus dels materials de la construcció. La intervenció compta amb ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis (Puosc) de la Generalitat i dels fons Next Generation de la UE. Va sortir a concurs per més de 691.000 euros.

tracking