SEGRE

ENERGIA RENOVABLES

Linyola: “La planta de biogàs és una amenaça ambiental”

El consistori es posiciona així sobre el projecte de la firma danesa CIP || Convoca una reunió per presentar-lo als veïns

Una de les pancartes que es veien a Linyola l’estiu passat.

Una de les pancartes que es veien a Linyola l’estiu passat.JGM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Linyola considera una “greu amenaça ambiental i social” la planta de biogàs que el grup danès CIP promou en aquest municipi. Així ho va afirmar ahir en un ban municipal, en el qual convoca els veïns a una reunió dimecres vinent per donar a conèixer aquest projecte. El seu promotor, un dels grans inversors europeus en matèria d’energies renovables, pretén obtenir gas renovable a partir de residus orgànics com dejeccions ramaderes, cadàvers d’animals i rebutjos d’escorxadors.

Preveu refinar-ho fins a aconseguir biometà amb un poder calorífic similar al del gas natural fòssil i injectar-lo a la xarxa de gas per vendre’l (com va avançar SEGRE el 4 de gener). En una reunió veïnal, que tindrà lloc al Sindicat a les 19.30, el consistori haurà d’explicar què farà l’ajuntament després d’haver rebut i analitzat el projecte de la planta de biogàs. Aquesta és la segona polèmica al municipi en menys d’un any per instal·lacions de tractament de residus.

L’estiu passat, veïns del poble van omplir els carrers de pancartes contra la instal·lacions de compostatge i biogàs al municipi. El consistori va convocar llavors una reunió informativa per parlar sobre la planta de compostatge, en la qual van participar representants de l’empresa promotora. Aquests es van comprometre a limitar l’entrada de residus a la futura instal·lació i només tractar dejeccions procedents de les seues pròpies granges de vaques.

En aquell moment es parlava ja d’una planta de biogàs i es va anunciar una nova reunió per parlar-ne, un cop els promotors haguessin presentat un projecte. Aquest ha arribat al gener al consistori i s’ha decidit ara convocar una nova reunió.

tracking