SEGRE

URBANISME PROTECCIÓ DE LA LEGALITAT

Amos d'almenys 7 edificacions il·legals a Lleida les enderroquen per reduir les multes

Demolicions voluntàries al llarg de l'últim any arran d'expedients de la Generalitat i ajuntaments || Qui accepta tirar a terra les construccions sense permisos evita pagar fins al 80% de les sancions

Habitatge demolit a Vielha.

Habitatge demolit a Vielha.TERRITORI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els propietaris d’almenys set construccions il·legals a les comarques de Lleida les han enderrocat l’últim any, arran d’expedients de la Generalitat i ajuntaments que els instaven a fer-ho. Es tracta de construccions sense permisos o que no s’ajusten a la seua llicència d’obres, i que no poden legalitzar-se perquè contravenen la normativa urbanística. A l’acceptar demolir-les de forma voluntària, els infractors s’estalvien entre el 60% i el 80% de l’import de les multes.

Mitja dotzena de les demolicions corresponen a expedients oberts per la Generalitat en els municipis de Naut Aran, Vielha e Mijaran, Fulleda, Lladurs, el Pont de Suert i Sant Esteve de la Sarga. És la xifra més alta de l’última dècada. En els tres primers es tractava d’habitatges construïts sense llicències els propietaris dels quals van acceptar tornar els terrenys al seu aspecte original.

En el cas de la localitat del Solsonès, era una casa de fusta sobre una coberta plana d’un altre edifici.A Sant Esteve, s’ha demolit parcialment un conjunt de construccions format per un edifici de 48 metres quadrats, una piscina de 37 metres quadrats, un dipòsit d’aigua i una barbacoa. Al Pont de Suert, els treballs es van limitar a revertir canvis que es van fer sense permisos a una casa. El propietari va tapiar finestres que havia perforat, va eliminar tres xemeneies i una antena de televisió i va eliminar 50 metres quadrats de paviment exterior.A les demolicions efectuades a instàncies de la Generalitat se sumen els expedients d’ajuntaments.

Un cas a Lleida l’últim any és la retirada de runa enterrada i la demolició d’una plataforma en una finca d’Almacelles per construir-hi un cobert agrícola. Pertanyia a la mare de l’alcaldessa, que va ordenar la demolició arran de la denúncia d’un particular.Quan les resolucions de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments que ordenen enderrocar edificis són fermes, aquestes administracions tenen la potestat de dur a terme les demolicions de forma subsidiària i amb càrrec als infractors si aquests no les fan. Tanmateix, en molt poques ocasions s’efectuen aquest tipus de demolicions i edificis declarats il·legals continuen encara drets molts anys després de finalitzar el procés sancionador.

Casa enderrocada a Fulleda

Casa enderrocada a FulledaTERRITORI

Casa sense llicència, Naut Aran.

Casa sense llicència, Naut Aran.TERRITORI

tracking