SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Camarasa ven sòl a preu inferior al del mercat per facilitar l'accés a l'habitatge a joves

Segona convocatòria per facilitar la construcció d'habitatges al poble || Són onze finques que ven a 45 € el metre quadrat

Zona urbanitzada amb parcel·les públiques a la venda.

Zona urbanitzada amb parcel·les públiques a la venda.AYUNTAMIENTO DE CAMARASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Camarasa ha obert una segona convocatòria per vendre un total d’onze parcel·les de sòl urbà de titularitat municipal, amb les quals pretén facilitar l’accés a un habitatge al poble a joves i famílies amb fills. L’alcaldessa, Elizabet Lizaso, va explicar que en aquesta ocasió treuen a la venda onze parcel·les, després que l’any 2020 se’n van vendre tres. El consistori repeteix aquesta iniciativa després de constatar que hi torna a haver demanda de cases noves a la localitat, però no terrenys disponibles per construir-les.

La venda es farà a través d’un concurs i amb un preu inferior al del mercat, a 45 euros per metre quadrat. La primera edil va explicar que el consistori va tornar a analitzar el preu de venda de sòl urbà d’altres pobles veïns i van comprovar que oscil·lava entre els 90 i els 150 euros el metre quadrat. “Decidim mantenir el preu de 45 euros el metre quadrat com fa dos anys”, va assenyalar l’alcaldessa.“Si aconseguim que joves o una família amb fills es quedin a Camarasa, o bé que d’altres vinguin a viure aquí, aquesta convocatòria ja haurà tingut sentit”, va dir.

Va afegir que, si els compradors són famílies amb fills en edat escolar, afavoriran també la continuïtat de l’escola. El consistori va impulsar aquesta iniciativa fa poc més de dos anys com a mesura per frenar la despoblació. També impulsa la rehabilitació de cases antigues i fomenta el lloguer assequible de pisos propis.

“És imprescindible com a ajuntament facilitar en tot el possible que els pobles tinguin un accés a tots els serveis igual que a les ciutats, i promocionar la vida al poble, a través d’iniciatives com vendre parcel·les públiques per a aquesta finalitat”, va dir.Les onze finques municipals en venda tenen una extensió d’entre 139 i 380 metres quadrats i s’ubiquen a l’avinguda de Sant Isidre i al carrer Horta. Els preus oscil·len entre els 6.225 euros la més barata, fins als 17.122 euros la més cara i de més superfície. Totes les parcel·les són en zones urbanitzades de la localitat.

tracking