SEGRE

SERVEIS PROTESTES

Operaris de la neteja viària de Fraga reclamen millorar sous

A part de renovar el conveni i les seues condicions laborals

Primera mobilització dels treballadors i amenaça de vaga - Els treballadors de l’empresa que du a terme el servei de neteja dels carrers de Fraga van participar ahir en la primera de les mobilitzacions convocades, ja que n’hi ha de prevista u ...

Primera mobilització dels treballadors i amenaça de vaga - Els treballadors de l’empresa que du a terme el servei de neteja dels carrers de Fraga van participar ahir en la primera de les mobilitzacions convocades, ja que n’hi ha de prevista u ...A.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de treballadors encarregats de la neteja viària de Fraga es van manifestar ahir davant de l’ajuntament de la capital del Baix Cinca per exigir més sou i millorar les seues condicions laborals. La mobilització, convocada pel sindicat UGT, tornarà a repetir-se divendres vinent 20 i el 26 d’aquest mes. La secretària de Serveis Socials d’UGT, Angélica Mazo, va indicar que “ja se superen els dos anys amb el conveni col·lectiu vençut sense que l’empresa que gestiona el servei hagi posat cap interès a millorar les condicions laborals dels treballadors”.

Així mateix, va qualificar d’“insultant” que els salaris “no arribin als 14.000 euros bruts anuals en alguns casos, la qual cosa no compensa el dur treball de mantenir nets els carrers. Hi ha algunes persones que no arriben als 800 euros al mes”. Els treballadors reclamen la intervenció de l’ajuntament a favor de la plantilla en aquest conflicte i dins de la negociació del nou conveni laboral.

Mazo va assenyalar que està prevista una reunió amb responsables del consistori el proper dia 31 i no es descarta anar a la vaga si no hi ha acord. Per la seua part, fonts municipals van indicar que el consistori, governat pel PP, espera a aquesta pròxima reunió per conèixer les reivindicacions dels empleats.El PSOE de Fraga, a l’oposició, reclama a l’equip de govern que mediï en el conflicte del servei de neteja. Addueix que bona part del problema es deu a la falta de vigilància i deixadesa a l’hora de complir un contracte que va duplicar el seu import a 4 milions.

tracking