SEGRE

TRÀNSIT EMERGÈNCIES

Un jove de Guissona, tercer mort per trànsit en una setmana a Lleida

Un jove conductor de Guissona va perdre la vida ahir al matí en una col·lisió a la carretera L-311 a Cervera en la qual un altre home va resultar ferit greu. És el tercer mort de l'any (dos de Guissona) d'accident de trànsit a Lleida en tres sinistres en tot just set dies. A més, un camioner va resultar ferit greu al bolcar a la C-12 a Maials.

Imatge dels dos turismes implicats en l’accident mortal d’ahir a l’L-311 a Cervera.

Imatge dels dos turismes implicats en l’accident mortal d’ahir a l’L-311 a Cervera.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un conductor de Guissona de 23 anys va morir ahir al matí en una col·lisió a la carretera L-311 a Cervera en la qual un altre veí d’aquesta localitat de la Segarra de 49 anys va resultar ferit greu. El noi és Stefan Shkvarylo, estudiant d’enginyeria mecànica. Es tracta de la tercera víctima mortal de l’any a Lleida en tres accidents que s’han registrat en tot just set dies. Un altre jove de Guissona, de 27 anys, va morir el dimecres de la setmana passada al xocar contra un camió a l’L-310 i diumenge va perdre la vida una veïna de Lleida de 51 anys en una col·lisió frontal a la C-12 a Corbins.

Val a destacar que l’any passat no es van comptabilitzar tres morts fins al 15 d’abril. A més, ahir també es va registrar un accident greu a la C-12 a Maials, on va bolcar un camió que va obligar a tallar més de nou hores la carretera (vegeu el desglossament). El conductor va resultar ferit greu.

L’accident mortal d’ahir es va produir a les 8.07 hores a la sortida de Cervera en direcció Guissona, a un quilòmetre escàs de la rotonda que porta a l’A-2 i a l’Eix Transversal. L’impacte va tenir lloc en un revolt poc pronunciat. Per causes que s’investiguen, dos turismes van xocar frontolateralment i el conductor d’un dels cotxes, un Mercedes, va morir mentre que l’altre conductor va resultar ferit greu i va ser traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova en una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

En el dispositiu van participar quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del SEM. El sinistre va obligar a tallar la carretera entre les poblacions de Cervera i Tarroja, localitat aquesta última on els Mossos van desviar el trànsit en direcció Sant Ramon, des d’on es pot agafar l’Eix Transversal fins a la capital de la Segarra. Un total de 20 persones van morir l’any passat en sinistres en carreteres i vies urbanes de la província, l’última la del pas a nivell a Fondarella el 31 de desembre.

És la xifra més baixa des que n’hi ha registres juntament amb el 2020, quan també van ser 20, però aquell any hi va haver severes restriccions a la mobilitat per la pandèmia. Els morts el 2022 són gairebé la meitat que el 2021, 2019 i 2018, quan van ser 37, 36 i 37, respectivament. En anys anteriors, només el 2016, amb 30, i el 2014, amb 35, es van registrar menys de 40 defuncions.

En la primera dècada d’aquell segle, l’any menys dolent va ser el 2010, amb 42 víctimes mortals i el pitjor, 2003, amb 100. I a la dècada dels noranta, les xifres van oscil·lar entre els 67 morts del 1994 i els 144 del 1995.A nivell de Catalunya, ja són 12 les persones que han mort en accident aquest any a la xarxa viària interurbana. Precisament, Trànsit farà avui balanç de la sinistralitat del 2022.

Tallada durant nou hores la C-12 a Maials per un camió bolcat Un camioner va resultar ferit de caràcter greu –els serveis d’emergències van tardar unes sis hores a poder rescatar-lo de l’interior de la cabina– ahir al matí al bolcar amb el vehicle a la C-12 al seu pas per Maials, a l’altura del quilòmetre 11 de l’Eix de l’Ebre. L’accident es va produir a les 11.21 hores i fins al lloc van acudir deu dotacions dels Bombers de la Generalitat, patrulles de Mossos i el SEM. El conductor va quedar atrapat i no va ser fins a les 17.00 quan va poder ser evacuat en un helicòpter medicalitzat a l’hospital Arnau de Vilanova. El tràiler transportava canyes. La carretera va estar més de nou hores tallada i els Mossos van desviar el trànsit de l’Eix de l’Ebre per Flix i Maials.

Després de sis hores de rescat, el camioner va ser evacuat en helicòpter a l'Arnau de Vilanova.

Després de sis hores de rescat, el camioner va ser evacuat en helicòpter a l'Arnau de Vilanova.Gerard Hoyas

tracking