SEGRE

Turisme

L'oferta d'allotjaments turístics de Lleida creix un 14% en els últims cinc anys

El 83,4% de les places es concentra al Pirineu i la Val d’Aran

Un hotel del Pirineu

Un hotel del Pirineu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oferta d’allotjaments turístics de la demarcació de Lleida ha crescut un 14% en els últims cinc anys a causa de l’increment que han tingut les places destinades als apartaments d’habitatges d’ús turístic, informa la Diputació en un comunicat aquest dijous.

Aquestes dades es recullen en un estudi elaborat per la UdL, amb el suport del Patronat de Turisme de la corporació provincial, que han presentat el president de la Diputació, Joan Talarn, i la vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, a la Fira Internacional del Turisme - Fitur 2023, que se celebra a Madrid des de dimecres fins diumenge.

Segons l’estudi, les tres marques turístiques de la demarcació --Terres de Lleida, Pirineu de Lleida, Aran-- han passat de 3.421 establiments i 6.344 places el 2017 a 5.312 establiments i 75.620 places a finals de 2022, unes xifres que representen 1.891 establiments nous i 9.276 places noves en cinc anys.

El 83,4% del conjunt de places de la demarcació es concentra en el Pirineu de Lleida (59,3%) i Aran (24,1%), mentre que la marca de les Terres de Lleida, on és la capital, representa el 16,6% del total.

PLACES PER TIPUS D’ALLOTJAMENT

L’anàlisi per tipus d’allotjament mostra que la Val d’Aran en concentra més del 30% del conjunt de places hoteleres, seguida pel Pallars Sobirà i el Segrià, amb el 14,6% cada un.  

En relació amb els càmpings, el Pallars Sobirà acumula el 34% de les places, seguida de la Val d’Aran, el Solsonès i el Alt Urgell, cada un amb un pes d’un 10%.  Amb referència a les cases de turisme rural, el Solsonès acumula el major nombre, amb un 17% del total, per davant del Pallars Sobirà, que té el 14%, el Alt Urgell amb el 13%, la Noguera (10,5%), el Pallars Jussà (10,4%), i l’Alta Ribagorça (8,3%).

Dels apartaments turístics, la Val d’Aran compta amb 8.000 places, un 38% del total, seguida pel Pallars Sobirà amb el 16,9% i l’Alta Ribagorça amb l’11% de l’oferta.

En la presentació, Joan Talarn ha afirmat que l’estudi "constata la fortalesa del sector turístic, que actua com a veritable motor econòmic en diferents parts del territori." Rosa Pujol ha recordat que la demarcació de Lleida ha mantingut un creixement constant en el nombre de viatgers i pernoctacions des de l’any 2011 fins la irrupció de la pandèmia.

tracking