SEGRE

ENERGIES RENOVABLES

Linyola exigeix al promotor de la planta de biogàs que desisteixi de construir-la

Al considerar que és massa a prop del poble i que atraurà residus de tot Catalunya

La xarrada informativa va omplir de públic la sala Sindicat.

La xarrada informativa va omplir de públic la sala Sindicat.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Linyola reclama al promotor d’una gran planta de biogàs al municipi que desisteixi de construir-la. Així ho va explicar ahir l’alcalde, Àlex Mases, en una reunió veïnal en la qual el consistori va ratificar l’oposició al projecte que impulsa el grup danès CIP. Durant l’acte, que va omplir de veïns la sala Sindicat, va valorar que la proposta d’aquesta firma presenta deficiències ambientals i socials que la fan inviable.

El consistori considera que el projecte incompleix la distància mínima que una planta d’aquest tipus, dedicada a obtenir gas a partir de residus orgànics, ha de mantenir respecte al poble. Es preveu a uns 400 metres del nucli urbà, i segons l’ajuntament hauria d’estar a un mínim de 750. A això se suma la previsió de 70 camions diaris per subministrar al complex des de dejeccions animals fins a restes d’escorxadors, la qual cosa suposaria 48.000 trajectes d’anada i tornada a l’any.

L’equip de govern tem que empitjori el trànsit a la carretera entre Balaguer i Mollerussa i que comprometi les previsions de creixement urbanístic del poble. Per tot això, es reunirà amb Territori per abordar aquestes qüestions. “El projecte que ens han presentat no té cabuda ni a Linyola ni a 50 quilòmetres”, va dir l’alcalde, que tem que la planta sigui “un pol d’atracció de residus de tot Catalunya i de l’estranger”.

Va assegurar que ja han expressat la seua oposició al promotor i li han exigit que desisteixi. Els veïns van mostrar rebuig a la planta i van demanar al consistori que impedeixi construir-la.

tracking