SEGRE

CRIM VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut per matar la seua parella a Balaguer, de la qual va afirmar que s'havia suïcidat

Els Mossos van arrestar l'home, de 44 anys, al revelar l'autòpsia que la dona no es va treure la vida || Segon suposat feminicidi en poc més d'un mes a Lleida i el primer de l'any a Catalunya

Imatge de la furgoneta de la funerària al carrer Noguera Pallaresa, on van ocórrer els fets.

Imatge de la furgoneta de la funerària al carrer Noguera Pallaresa, on van ocórrer els fets.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir per matar suposadament la seua parella Enric B.C., el veí de Balaguer de 44 anys que dimecres va alertar que la seua parella, de 38 anys, s’havia suïcidat. Agents de la Divisió d’Investigació Criminal van procedir a la detenció després que l’autòpsia revelés que era impossible que les ferides que presentava la víctima se les pogués have inflingit ella mateixa, per la qual cosa es va descartar el suïcidi.

És el segon suposat feminicidi que es registra a les comarques de Lleida en poc més d’un mes, després de l’assassinat a mitjans de desembre d’una veïna de Balàfia de 34 anys. El de Balaguer és el primer d’aquest any a Catalunya i seria el cinquè que es registra a l’Estat. En aquest cas, no hi ha antecedents de violència entre la víctima i la seua parella.

L’home va alertar a les 7.47 hores de dimecres i va dir que, al despertar-se, s’havia trobat la seua parella morta al llit al seu domicili, al segon primera del número 22C del carrer Noguera Pallaresa. Quan van arribar els serveis d’emergència al lloc, ja no van poder fer res per salvar-li la vida. 

Per la seua part, els Mossos d’Esquadra van interrogar l’home, que va explicar que la dona s’havia clavat un ganivet a l’estómac i que s’havia suïcidat perquè en diverses ocasions li havia dit que es volia treure la vida i que ho faria d’aquesta forma. Aquesta declaració ja va fer sospitar els investigadors, que van preguntar a la resta de veïns si durant la nit havien escoltat una discussió o sorolls. Alguns d’ells van explicar que no havien detectat res estrany.

Per la seua part, la policia científica van inspeccionar l’habitatge. El domicili va quedar precintat. El cadàver va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal per practicar-li l’autòpsia. Els resultats van ser determinants. Les ferides eren incompatibles amb un suïcidi. Al tenir localitzada la parella, i al ser l’únic sospitós, van procedir al seu arrest.

El jutjat d’Instrucció 3 de Balaguer s’ha fet càrrec del cas. La víctima, E.G.J., era originària del Prat de Llobregat i havia arribat feia poc més d’un any a Balaguer. Tenia tres fills i feia mesos que havia iniciat una relació amb el presumpte homicida.

Missatges d’amor a les xarxes fins fa una setmana L’arrestat va publicar diversos missatges a la xarxa amb la seua parella, l’últim dels quals del passat dia 11. Segons el seu historial, també va actualitzar l’estat a finals d’octubre (casat). L’home residia des de feia diversos anys al pis del carrer Noguera Pallaresa. Al conèixer-se la notícia de la defunció de la dona, molts veïns ja es temien que podia tractar-se d’un crim masclista. Tanmateix, no hi havia antecedents de violència entre la víctima i la seua parella.Pel que fa a la dona, de 38 anys, havia estat atesa pels serveis socials de la capital de la Noguera i, en ocasions, demanava diners als transeünts a l’entorn del domicili. La víctima no tenia familiars a la capital de la Noguera.

tracking