SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Juneda resitua els usuaris del centre de dia

Mentre durin les obres de remodelació de l'interior de la residència que ja s'han adjudicat per uns 600.000 euros i que la dividiran en sectors arran de la pandèmia

Usuaris de la residència per a la tercera edat de Juneda.

Usuaris de la residència per a la tercera edat de Juneda.A.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Juneda ha adjudicat a l’empresa Codeco la remodelació interior de la residència per a la tercera edat que gestiona el Patronat Municipal Assistencial de la Residència d’Avis, una actuació que és necessària per complir els protocols establerts per la covid. Aquesta reforma obligarà a traslladar la trentena d’usuaris del centre de dia al Parc 1 d’Octubre durant el temps que durin les obres. Aquest espai s’adequarà perquè les persones grans es trobin còmodes i amb els mateixos serveis entre les 8 del matí i els 8 de la tarda, va explicar l’alcalde, Antoni Villas.

Al geriàtric hi ha 52 usuaris interns i seran els que tinguin el mínim grau de dependència els que ocupin les instal·lacions del centre de dia temporalment. Villas va remarcar que les persones amb el grau de dependència més alt no es mouran de les seues habitacions. La intervenció començarà a la primavera, quan comenci el bon temps, “ja que durant l’hivern és totalment inviable”, va assenyalar Villas.

Les obres suposaran una inversió que ronda els 600.000 euros per dividir l’edifici en quatre sectors i unificar els graus de dependència dels interns per sectors i amb persones específic i especialitzat.“La pandèmia ha fet patent que els residents han de tenir el seu espai propi en funció de les necessitats”, va explicar Villas. “D’aquesta manera, cada sector tindrà serveis diferenciats, amb menjadors i també espais comuns més grans a cada zona. També es canviaran serveis com el de bugaderia o la sala de màquines”, va detallar.

“La covid-19 ens ha fet prendre consciència que les persones amb alt grau de dependència han d’estar ubicades en una ala per a comoditat tant dels familiars com de les persones que treballen al centre”, va remarcar Villas.

tracking