SEGRE

METEOROLOGIA TEMPORAL

El vent obliga a desviar a Alguaire un vol amb destinació a la Seu

El Cap de Vaquèira registra la temperatura més baixa d'Espanya amb -15,9 graus

alt

Creat:

Actualitzat:

Les ràfegues de vent de fins a 105,5 quilòmetres per hora registrades ahir a la Seu d’Urgell van obligar a desviar un vol regular d’Air Nostrum que va partir a la tarda de l’aeroport de Barajas amb destinació al d’Andorra-la Seu fins a l’aeròdrom d’Alguaire. Aquesta incidència va afectar uns setanta passatgers que van completar el trajecte per carretera amb autobusos. A Salòria també es van registrar ràfegues de 117 km/h, de 92,5 a Espot i de 89,3 km/h al Montsec d’Ares.

Per un altre costat, al Cap de Vaquèira es va registrar ahir a la matinada la temperatura més baixa d’Espanya arribant als 15,9 graus sota zero. A aquesta mínima de rècord la van seguir els 15,5 graus negatius del port de la Bonaigua, els 14,7 graus sota zero de registrats a Espot o els 13,8 negatius de Port del Comte, al Solsonès. Així mateix, les nevades també es van repetir durant la matinada d’ahir a les cotes altes de l’Alt Urgell, Sobirà i Aran, deixant entre 3 i 5 centímetres de neu nova i a les estacions d’esquí, que ahir es van mantenir obertes.

D’altra banda, els Bombers van rescatar de matinada tres joves després que el cotxe en el qual viatjaven quedés atrapat a causa de la neu a la Torre de Capdella. L’avís es va rebre a les 2.37 hores. El conductor del vehicle va trucar els Bombers i va explicar que no podien avançar i que es quedaven al cotxe esperant perquè comptaven amb roba d’abric.

Els efectius desplaçats fins al lloc van poder localitzar-los i deixar-los il·lesos a la Torre de Capdella. Per una altra banda, es van fer diverses actuacions per arbres caiguts a causa del vent a Soriguera i al Pont de Suert.

Els passatgers del vol procedent de Madrid pugen a l’autobús a l’aeroport d’Alguaire.

Els passatgers del vol procedent de Madrid pugen a l’autobús a l’aeroport d’Alguaire.@METEOSEU

tracking