SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Bastides a dins del pou de Fraga

Comença el gruix de la reurbanització del passeig del Cegonyer, al centre històric || Inversió de 2 milions per fer-lo visitable i semivianalitzar la zona

Les bastides que s’han col·locat a dins del pou, que té una profunditat de 10 metres.

Les bastides que s’han col·locat a dins del pou, que té una profunditat de 10 metres.ASSOCIACIO AMICS DEL CASC ANTIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa adjudicatària dels treballs de recuperació del pou de gel i reurbanització del passeig del Cegonyer, al centre històric de Fraga, ja ha abordat el gruix de la intervenció que ha comportat la instal·lació d’una infraestructura de bastides a dins del pou amb l’objectiu de rehabilitar-lo i obrir-lo al públic. Les obres prèvies van començar a mitjans d’agost amb la senyalització i actuació en carrers adjacents i es prolongaran al llarg de tot aquest any, segons van indicar fonts municipals. El pou té una profunditat de 10 metres i un diàmetre de 8 i és un dels més grans que s’han trobat a Aragó.

L’objectiu del consistori és fer-lo visitable després de la remodelació de tota la plaça d’Espanya, una cosa en la qual ja es treballa. El pou de gel es va descobrir el 2019 i data del segle XVII. Aquesta actuació s’ha demorat més d’any i mig per problemes de tramitació i per traves per part de Patrimoni del Govern d’Aragó, que va exigir incloure més detalls en la remodelació de l’àrea per recuperar el pou.Aquesta intervenció és la més important de l’actual mandat de l’ajuntament, governat pel PP, i molt reclamada pels veïns de la zona.

Costarà uns dos milions d’euros. Amb la reurbanització el consistori persegueix recativar l’economia de barri antic.

tracking