SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Comencen les obres per recuperar el molí d'Alfarràs

Com a alberg del Camí de Sant Jaume per a pelegrins i turistes || Primera fase per reforçar-ne l'estructura, molt degradada

Estat actual del molí fariner d’Alfarràs, que es convertirà en alberg del Cami de Sant Jaume.

Estat actual del molí fariner d’Alfarràs, que es convertirà en alberg del Cami de Sant Jaume.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alfarràs ha adjudicat les obres per a la consolidació i reforç estructural dels murs perimetrals i substitució de fonaments interiors, així com la reforma integral del molí fariner d’Alfarràs que costaran gairebé 155.000 euros. Són les primeres actuacions per recuperar aquest edifici del segle XII, molt degradat, i convertir-lo en alberg per a pelegrins i turistes del Camí de Sant Jaume, entre altres dependències, ja que acollirà sala d’exposició i un restaurant. Forma part del complex de l’antiga fàbrica tèxtil Filatures Viladés i està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

És l’únic edifici que compta amb aquesta catalogació al municipi, de manera que va ser necessari que el projecte rebés el vistiplau de Cultura. Aquesta és la primera aportació a falta de les subvencions de la Diputació a través dels projectes que impulsa la institucion (Camí de Sant Jaume i Paisatges de Ponent) que es financen amb subvencions dels fons europeus Feder, segons va explicar l’alcalde, Joan Carles Garcia. El conjunt del projecte preveu una inversió d’uns 500.000 euros dels quals la UE finança el 50% i la resta l’aportarà el consistori i la corporació provincial.

tracking