SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

“Deia en bucle que la mataria, que la pròxima vegada no fallaria”

Mossos relaten la confessió d'un veí de la Seu d'Urgell jutjat ahir per intentar acabar amb la vida de la seua exparella || Fiscalia sol·licita una condemna de nou anys

El judici es va celebrar ahir a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar ahir a l’Audiència de Lleida.GUILLEM SOLDEVILA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos agents dels Mossos d’Esquadra van explicar ahir davant de l’Audiència de Lleida com un veí de la Seu d’Urgell els va confessar que havia intentat matar la seua exparella i que ho tornaria a fer. Va ser l’agost de l’any 2021 quan aquesta patrulla va acudir al domicili de la dona, que els havia trucat perquè el seu ex estava intentant accedir al pis armat amb un ganivet de 19 centímetres de fulla i 14 de mànec i una pota de cabra. “Estava alterat.

Al veure’ns, va començar a dir en bucle que havia fallat, que la tercera seria la bona i que quan sortís de la presó la mataria.” Per la seua part, la víctima va afirmar que “vivia en una pel·lícula de terror i tenia pànic. Només em deia et mataré”. Era el dia del seu aniversari.

L’acusat, per la seua part, va afirmar que “mai havia estat parella de la dona i que mai no li havia fet mal”. Quan van ocórrer els fets, l’home ja havia trencat una ordre d’allunyament anteriorment i des d’aleshores portava un braçalet de geolocalització. Per evitar que saltés l’alarma, segons manté Fiscalia, es va dirigir primer a una zona muntanyosa i sense cobertura per tallar el dispositiu amb el ganivet i després es va dirigir al domicili de la dona per acabar amb la seua vida.

L’home va assegurar ahir que ho va fer perquè havia recaigut en les seues addiccions a l’alcohol i a la cocaïna i que volia ser tractat però va reiterar que no pretenia matar la dona.La Fiscalia va sol·licitar una condemna de nou anys de presó, vuit anys per un delicte d’homicidi en grau de temptativa i un any per trencament de condemna, i vuit anys més de llibertat vigilada. L’acusació particular va elevar la petició fins als onze anys i quatre mesos i reclama, entre d’altres, una indemnització d’uns 20.000 euros i que l’home no pugui residir a la Seu. La defensa, en canvi, va demanar una condemna menor al considerar que l’acusat, que es troba en presó preventiva, estava fora de si i va desistir de matar la dona.

Braçalets telemàtics a agressors excarcerats? La delegada de Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, va revelar ahir que ja s’han instal·lat dispositius telemàtics de control a agressors sexuals excarcerats després de la revisió de la seua pena per la llei del només sí és sí. Això no afecta l’excarcerat dilluns a Lleida perquè, quan va ser condemnat, no existia la llibertat vigilada. A Daniel Padial, un dels sis beneficiats de les revisions –n’hi ha nou– de l’Audiència de Lleida (vegeu SEGRE d’ahir), el tribunal li va rebaixar la pena imposada el 2010 de quinze anys a nou anys i mig.

A més, el 5 de gener va ser excarcerat un altre pederasta lleidatà després de complir condemna. En tots dos casos presenten un elevat risc de reincidència. Segons experts penitenciaris, l’índex de reincidència en delictes sexuals és dels més baixos, d’un 6%.

tracking