SEGRE

PROJECTES PATRIMONI

Granyena recapta diners per restaurar una campana

Acapte per recuperar-la després d'estar en desús des del 1941 || La iniciativa ja rep donatius de Madrid, Cantàbria i Ourense

La campana, del 1747, serà restaurada perquè torni a repicar.

La campana, del 1747, serà restaurada perquè torni a repicar.R. T

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La historiadora Mercè Salsench Ollé i altres persones han iniciat una campanya per aconseguir finançament i restaurar la campana 1747, datada aquell any i que està al campanar de l’església d’aquesta localitat de la Segarra i en desús des de l’any 1941, quan es va esquerdar pel gel. Ramon Torres, un dels coordinadors del projecte, va explicar que antigament donava les hores i sonava per celebrar dies assenyalats. També volen recuperar aquesta funció amb la instal·lació d’un rellotge.

Tornar a posar en funcionament la campana costa entre 20.000 i 25.000 euros i de moment ja han aconseguit 2.600 euros a través de donatius de particulars. “Tot és ben rebut i hi ha donatius que arriben de Madrid, Cantàbria o Ourense”, va afirmar. Va afegir que la diòcesi de Solsona finança el 25 per cent del pressupost i han iniciat els tràmits per demanar subvencions a la Diputació i el departament de Cultura.

Segons Torres tenen el compromís d’una empresa de grues per baixar-la del campanar, a uns 36 metres d’altura. Diumenge vinent han organitzat una jornada de portes obertes al temple per explicar la història de la campana i la informació aconseguida. S’han elaborat plafons amb fotos i documentació històrica de la campana 1747. “Aquest any farem activitats per divulgar la història i preparem actes diversos”, va dir.

tracking