SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Les Borges Blanques dona llum verda a 66 pisos a l'antiga Farinera

De promotors privats que faran també locals comercials

Un dels plens celebrats a les Borges Blanques.

Un dels plens celebrats a les Borges Blanques.A.L.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges va aprovar ahir el Pla de Millora Urbana de la Farinera promogut per la iniciativa privada i que preveu construir un total de seixanta-sis habitatges, zones enjardinades i locals comercials, segons va explicar l’alcaldessa, Núria Palau. Aquest pla preveu reurbanitzar 11.000 metres quadrats de l’antiga fàbrica de Farines Cervós i rehabilitar instal·lacions ara abandonades perquè acullin habitatges i oficines. Recuperar l’activitat industrial en aquest edifici es considera totalment inviable, va assenyalar Palau.Els promotors preveuen una inversió d’uns 570.000 euros, encara que aquest no és el pressupost definitiu.

Es concretarà una vegada el projecte superi el període d’exposició pública i es puguin redactar els projectes constructius. El consistori ja va aprovar al ple del mes de novembre passat la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per fer possible aquesta transformació.A la zona de l’antiga fàbrica, ara en desús, es destinaran un total de 1.960 metres quadrats a jardins, que s’ubicaran als dos costats del Canal d’Urgell. Uns 3.000 metres quadrats més es destinaran a edificacions comercials. Pel que respecta als futurs habitatges, seran de promoció privada, va especificar l’alcaldessa de les Borges Blanques.

Un projecte rellevant per evitar la degradació de la zona

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, va remarcar que l’edifici de la Farinera és una espai rellevant per a la ciutat i que es conservarà “ja que té un gran valor intrínsec”. Amb aquest pla, va remarcar, “s’evitarà el procés de degradació d’aquest espai vital per a la ciutat”. En aquest sentit, va destacar que s’habilitaran noves zones verdes al voltant del Canal d’Urgell i, sobretot, es rehabilitarà l’edifici de la Farinera per donar-li nous usos com habitatges i oficines. Aquests s’aniran concretant en els diferents projectes que presentin els promotors, va puntualitzar. Palau va indicar que l’ajuntament també té el seu propi projecte per impulsar la construcció d’habitatge de protecció social a la capital de les Garrigues.

tracking