SEGRE

COMPETICIÓ MUNDIALDIVENDRESDISSABTEDIUMENGE

Baqueira, la nova meca del freeride

La prova tindrà lloc a la cara nord-oest del Tuc de Baciver.

La prova tindrà lloc a la cara nord-oest del Tuc de Baciver.JMT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Baqueira Beret donarà aquest diumenge el tret de sortida a una nova edició del circuit mundial més gran d’esquí i snowboard forapista, el Freeride World Tour (FWT). Aquesta competició presenta cinc etapes repartides entre Europa i el Canadà, en les quals participen mig centenar dels millors atletes en aquesta disciplina. Reuneix també un nombrós públic, així com patrocinadors i marques de material esportiu.

La repercussió d’aquest esdeveniment a Aran va molt més enllà de les pistes d’esquí. Xacobe Bartolomé, president del Gremi d’Hostaleria de la Val, va explicar que “estem plens malgrat que no és temporada alta, ja que a causa del FWT han vingut molts espònsors, mitjans de comunicació, preparadors esportius i acompanyants”. “L’alta ocupació coincideix també amb unes condicions idònies per esquiar, la qual cosa contribuirà a posicionar la zona com una de les millors destinacions d’hivern del món”, va afirmar.

Per la seua part, el director comercial de Baqueira Beret, Xavi Ubeira, va dir que “aquesta és una gran oportunitat perquè el món vegi les grans muntanyes que tenim i posicionar-nos, encara més, al mercat nacional i del sud de França”. La prova es retransmetrà en directe per Teledeporte, Rtve Play i www.freerideworldtour.com, i en diferit per Movistar TV i Esport 3. Es disputarà a la cara nord-oest del Tuc de Baciver, un terreny extremament pendent i amb formacions rocoses que permeten gran varietat de salts i acrobàcies.

Les baixes temperatures i les últimes nevades, que han deixat gruixos de més d’un metre, sumades a l’experiència prèvia de l’estació en l’organització de l’esdeveniment, “auguren que l’espectacularitat de la prova es repeteixi un altre any”, van explicar els seus responsables. En aquest sentit, més d’un centenar de persones, entre treballadors del FWT, de l’estació i voluntaris, vetllaran perquè compti amb un bon desenvolupament.Entre els competidors, aquest any es troben els catalans Elisabet Marina, Abel Moga i Aymar Navarro. Val a destacar que Navarro i Moga són de la Val i que aquest últim va guanyar l’any passat la medalla de plata a la prova de Baqueira.Paral·lelament a la prova absoluta, es durà a terme a la mateixa estació una competició del Freeride Junior Tour, que és “la base” per al desenvolupament d’aquesta disciplina esportiva.

tracking