SEGRE

Imputat per la mort d'un ciclista a Balaguer

Va ocórrer el passat 30 de setembre i la víctima, un veí d’Albesa de 41 anys, va morir a l’hospital gairebé dos mesos després per la gravetat de les ferides

Imatge de la furgoneta i la bici després del sinistre

Imputat per la mort d'un ciclista a BalaguerJordi Echevarria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han imputat el conductor de la furgoneta que el passat 30 de setembre va atropellar a Balaguer un ciclista d’Albesa de 41 anys, segons ha pogut saber aquest diari. L’home va resultar ferit crític i va morir el 21 de novembre a l’hospital a conseqüència de la gravetat de les ferides. Els Mossos van obrir diligències que van traslladar al jutjat per un delicte de lesions per imprudència greu que, després de la defunció, s’ha transformat en un delicte d’homicidi per imprudència greu. La Unitat d’Investigació de l’Àrea Regional de Trànsit de Ponent va determinar que el conductor va ser el causant del sinistre.

L’accident es va produir a les 18.11 hores del divendres 30 de setembre a la zona del Pla d’Almatà de la capital de la Noguera, que dona accés a la carretera C-12 i que és utilitzada habitualment per ciclistes per fer diferents rutes. Es va fer un traumatisme cranioencefàlic i va ser evacuat per un helicòpter del SEM fins a l’hospital Arnau de Vilanova de la capital. Val a recordar que els Mossos també han imputat de tres delictes d’homicidi per imprudència greu la conductora del turisme que el passat 22 de setembre va causar un accident en el qual van morir tres motoristes a la C-12 a Alfés. Segons presumeixen els Mossos, el sinistre va ser causat perquè la conductora es va distreure perquè estava prenent un cafè mentre conduïa després d’adquirir- lo minuts abans en una àrea de servei.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, va insistir dimecres des de Lleida que en el 25% dels casos la causa d’accidentalitat és per distraccions (vegeu SEGRE d’ahir). D’aquestes, més de vuit de cada deu són per l’ús del mòbil. El segueix l’excés de velocitat.

tracking