SEGRE

Perdonen un deute de 576.799 euros a una pensionista d'Agramunt que va avalar el seu fill en un negoci de l'hostaleria

El jutjat mercantil de Lleida aplica la Llei de la Segona Oportunitat

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del jutjat de Primera Instància número 6 (mercantil) de Lleida ha perdonat un deute de 576.799 euros que havia acumulat una pensionista d’Agramunt després d’avalar el seu fill en un negoci de l’hostaleria que va fracassar i va haver de tancar sense poder fer front als pagaments.

Així, el magistrat li concedeix a la dona, representada per Bergadà Asociados, l’exoneració del passiu insatisfet (EPI) sense un pla de pagaments en aplicar la Llei de la Segona Oportunitat. De fet, en la corresponent interlocutòria manifesta que "s’exoneren els crèdits recollits a l’informe, tret del subjecte a privilegi especial que continua sobre la garantia hipotecària." Per això, declara conclús el procediment concursal i l’arxiu de les actuacions.

En aquest sentit, l’advocada i sòcia fundadora de Bergadà Asociados, Marta Bergadà, recorda que la dona, d’avançada edat, "va avalar el seu fill en diversos crèdits que va sol·licitar per a un negoci del sector de l’hostaleria que no va funcionar". Aquesta situació va provocar que la seua pensió fos embargada i hi hagués una execució sobre el seu habitatge.

"A través d’aquest procediment concursal de la Llei de la Segona Oportunitat, la dona ha aconseguit conservar el seu habitatge i aixecar els embargaments sobre la seua pensió", explica Bergadà. A més, afegeix que "per fi podrà disfrutar de la seua jubilació sense els temors que l'assetjaven, pel perill de veure’s al carrer i sobreendeutada, després d’alliberar-se dels deutes que existien". D’altra banda, Bergadà argumenta que "són moltes les ocasions en què les famílies avalen negocis i els seus fills i, sovint, no són conscients que d’aquests deutes poden acabar amb la seua tranquil·litat".

Així mateix, afegeix que "malgrat que aquest procediment encara és molt desconegut, cada vegada hi ha més les persones que acudeixen|van a ell per tornar a començar de nou sense deutes". Mostra d’això és que "en els últims mesos hem aconseguit desenes de sentències favorables als nostres clients que els exoneren d'aquests deutes", remarca la lletrada.

tracking