SEGRE

INFRAESTRUCTURES XARXA VIÀRIA

El fred retarda obrir la variant d'Artesa de Segre, prevista el mes d'octubre

Queda l'última capa de paviment, que s'aplicarà quan pugin les temperatures

El tram de la variant que queda pendent d’acabar.

El tram de la variant que queda pendent d’acabar.JORDI ECHEVARRÍA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les baixes temperatures registrades a les comarques de Lleida durant les últimes setmanes retarden l’entrada en servei de la variant d’Artesa de Segre, a la carretera C-1412b, d’1,1 quilòmetres, perquè no s’ha pogut treballar en l’última capa de paviment en el traçat de la ronda, segons van informar fonts del departament de Territori. Els treballs, que representen una inversió de cinc milions d’euros, havien d’estar finalitzats a la tardor encara que es van anar demorant per “determinades condicions meteorològiques”.

La construcció de la ronda d’Artesa de Segre forma part del projecte per millorar la carretera del port de Comiols, de trenta quilòmetres de longitud entre Artesa de Segre, a la Noguera, i el municipi d’Isona i Conca Dellà, al Jussà. De fet, aquesta variant és l’únic tram en construcció de tot el traçat.

A la resta, la Generalitat preveu treure a concurs aquest primer trimestre les obres d’algun tram, encara per determinar, dels quinze quilòmetres entre la nova variant d’Artesa i Folquer, a l’encreuament entre l’L-512 i la C-1412b. De forma paral·lela, la Generalitat està redactant l’actualització del projecte d’aquest tram, que haurà d’executar-se en diverses fases i representarà una inversió estimada de 56 milions d’euros.

Per la seua banda, el tram final entre Folquer i Isona és el més costós, perquè comportarà la construcció de quatre túnels i quatre viaductes. Exigirà una inversió de prop de 125 milions i encara no hi ha un calendari per iniciar les obres. La Generalitat impulsa també en aquest tram una actualització del projecte constructiu.

El Govern va anunciar el 2020 que la millora del port del Comiols estaria completada el 2025.

tracking