SEGRE

TRIBUNALS EXONERACIÓ

El jutge perdona un deute de 576.000 euros a una pensionista d'Agramunt

Va avalar el seu fill en un negoci d'hostaleria

Vista de l’edifici dels jutjats de Lleida, al Canyeret.

Vista de l’edifici dels jutjats de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Jutjat de Primera Instància 6 de Lleida ha perdonat un deute de 576.799 a una pensionista d’Agramunt que va avalar el seu fill i que s’ha acollit a la llei de Segona Oportunitat, que permet exonerar persones del pagament de deutes a creditors sempre que s’actuï de bona fe, s’hagi intentat atendre els pagaments i no hagi estat condemnat per delictes contra el patrimoni.

La dona, representada per Bergadà Asociados, va avalar el seu fill en diversos crèdits que va sol·licitar per a un negoci del sector de l’hostaleria que no va funcionar. Aquesta situació va provocar que la seua pensió fos embargada i hi hagués una execució sobre el seu habitatge. A través d’aquest procediment, “la dona ha aconseguit conservar l’habitatge i aixecar els embargaments sobre la seua pensió”, va explicar l’advocada Marta Bergadà. En concret, la interlocutòria emesa el 21 de desembre passat pel Jutjat del Mercantil de Lleida manifesta que “s’exoneren els crèdits recollits en l’informe, tret del subjecte a privilegi especial que continua sobre la garantia hipotecària”.

Segons Bergadà, “són moltes les ocasions en les quals les famílies avalen negocis als seus fills i, sovint, no són conscients que aquests deutes poden acabar amb la seua tranquil·litat”, al mateix temps que va afegir que “tot i que aquest procediment encara és molt desconegut, cada vegada hi ha més persones que hi acudeixen per començar de nou sense deutes”.

En un altre cas recent, que també va representar Bergadà Asociados, van condonar un deute d’1.317.041 euros a un empresari de la construcció de Preixana que es va veure afectat per l’esclat de la bombolla immobiliària del 2008. La caiguda brusca de la demanda del mercat va derivar en l’impagament generalitzat als seus clients.

tracking