SEGRE

MUNICIPIS INFRAESTRUCTURES

La fallida d'una firma de treballs en altura deixa obres a mitges a Aitona i Alguaire

Infraestructures de Muntanya executava el mirador del Castell i la consolidació de la penya del Sagrat Cor, respectivament || La Diputació també li va encarregar projectes per a la millora de camins

Les obres al mirador turístic d’Aitona que havien d’estar acabades i s’han quedat a mitges.

Les obres al mirador turístic d’Aitona que havien d’estar acabades i s’han quedat a mitges.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La liquidació de l’empresa especialitzada a executar intervencions en zones remotes, Infraestructures de Muntanya (Imuntanya), ha deixat obres a mig acabar almenys a Aitona i Alguaire. Al primer municipi executava les obres del mirador del Castell i al segon, la consolidació de la penya en la qual s’alça l’escultura del Crist del Sagrat Cor. La Diputació també li va encarregar l’adequació i senyalització de camins tradicionals a la Cerdanya, Alt Urgell, Aran, els dos Pallars, l’Alta Ribagorça, el Solsonès i la Noguera, que no s’ha arribat a començar, segons fonts de la institució (vegeu el desglossament).

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va indicar que “s’ha pogut certificar l’obra feta, encara que l’actuació ha quedat inacabada. Treballem per resoldre el contracte per poder licitar de nou l’actuació prevista per a la promoció turística del municipi, cosa que comportarà un important retard en l’execució, que havia d’estar enllestida abans d’acabar el 2022. Si tot va bé, podrem tornar a licitar al febrer i el projecte estarà acabat a primers d’estiu”, va puntualitzar. La inversió prevista ronda els 60.000 euros i “se n’han gastat la meitat”. L’actuació es va començar l’estiu passat.

L’alcalde d’Alguaire, Antoni Perea, va explicar que la firma ha assegurat la meitat de la muntanya i estabilitzat una roca, “encara que queda per fixar-ne una altra. Hauran executat la meitat del projecte”, amb un cost d’uns 150.000 euros per ancorar totes les roques que sobresurten. “El tècnic encarregat haurà de valorar l’actuació que ha quedat pendent per posar fi al contracte i tornar a adjudicar els treballs, amb el consegüent retard. No comporta perill, però és necessari assegurar un pendent en el qual no s’ha actuat mai i en què un despreniment pot afectar les cases del carrer Calvari”.

Actuacions a la xarxa viària de set comarques i Aran

Promoció Econòmica de la Diputació va encarregar a aquesta empresa la senyalització de camins tradicionals del Pirineu en set comarques i Aran per més de 140.000 euros, encara que les obres no s’han arribat a començar, segons fonts de la institució.

L’actuació estava finançada amb fons Feder de la UE. Després de rebre al desembre la comunicació de l’administrador concursal que la firma entrava en liquidació, Contractació va abordar els tràmits per tornar a licitar el projecte. No s’ha presentat cap certificació, van remarcar les mateixes fonts.

L’empresa va començar la seua etapa el 2013 i a mitjans del mes passat va presentar al jutjat un concurs de creditors (vegeu SEGRE del 21 de desembre). Ha executat importants obres (vegeu les claus).

tracking