SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Rurals i caçadors abaten a Utxesa 21 senglars per evitar la sobrepoblació

Alguns dels participants en la cacera amb els senglars abatuts.

Alguns dels participants en la cacera amb els senglars abatuts.CAÇADORS DEL BAIX SEGRIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents Rurals i caçadors del sud del Segrià van dur a terme dijous una batuda a l’entorn del pantà d’Utxesa, al terme municipal de Torres de Segre, per reduir la població de senglars que es concentra als canyars. El cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, va explicar que elaboren dos censos d’aquests animals a l’any i en aquesta zona “no hem baixat dels cent exemplars que dormen i s’amaguen” a Utxesa.

La batuda, en la qual també van utilitzar dos barques per poder capturar els senglars que saltaven a l’aigua, va acabar amb vint-i-un exemplars abatuts. Ricou va assenyalar que la iniciativa va comptar amb la participació de cinquanta persones, dels quals quinze eren Agents Rurals i la resta, caçadors.

L’objectiu d’aquestes batudes, que es porten a terme unes dos vegades a l’any, és reduir la població d’aquests animals per millorar la biodiversitat en aquesta reserva natural de fauna salvatge, a més de prevenir l’entrada de la pesta porcina africana. També busca disminuir els danys dels senglars en l’agricultura.

De fet, les destrosses que aquests animals, juntament amb els conills i els cabirols, causen als cultius provoquen des de fa anys queixes per part dels pagesos.

tracking