SEGRE

TURISME BALANÇ

Milers d'esquiadors a les estacions malgrat que el vent tanca pistes a primera hora

Hotels del Pirineu voregen el ple i càmpings pengen el cartell de complet dels bungalous || El fred persisteix amb temperatures de fins a -12 graus i segueix l'alerta per baixes temperatures a Lleida

Esquiadors a Port Ainé accedint al remuntador que dona accés al pic de l’Orri.

Esquiadors a Port Ainé accedint al remuntador que dona accés al pic de l’Orri.BOÍ TAÜLL / TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Milers d’esquiadors van omplir ahir les estacions del Pirineu malgrat que el fort vent, que va assolir els 87 quilòmetres per hora al Sobirà, va obligar a tancar pistes a primera hora. En concret, més de 8.000 persones van anar a Boí Taüll, Espot, Port Ainé, Port del Comte i Tavascan. A aquests s’hi ha de sumar els que van visitar Baqueira, on també es compten per milers.

Les nevades d’aquestes últimes setmanes han animat les reserves als allotjaments del Pirineu. Des de Càmpings de Lleida van explicar que l’ocupació als bungalous del Pirineu se situa aquest cap de setmana entre el 90% i el 100%. Per la seua banda, els hotels d’Aran, el Sobirà i la Ribagorça estan entre el 85% i el 95%.Fonts de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van apuntar que al matí el vent va provocar el tancament d’algunes pistes i cotes altes de Boí Taüll, Port Ainé i Espot.

No obstant, les condicions meteorològiques van millorar i van poder obrir les zones clausurades. Així mateix, Baqueira comptava ahir amb 150 quilòmetres de pistes i l’estació aranesa acull a partir d’avui el Freeride World Tour. Per la seua banda, Port del Comte registra el millor cap de setmana pel que fa a neu amb un total de 21 quilòmetres de pistes oberts.

Tavascan també va comptar amb una bona afluència, de la mateixa manera que les pistes d’esquí nòrdic. Les baixes temperatures es van mantenir i els termòmetres van arribar a marcar -12,1 graus a Salòria, -8,8 a Guixers i -6,6 a Raimat. La previsió és que el fred no remeti i Protecció Civil té activada l’alerta del pla Procicat per les baixes temperatures.

Ahir també eren necessàries les cadenes per circular pel port de la Bonaigua (C-28) i es van registrar cues de fins a 5 quilòmetres per accedir a Andorra des de la Seu.

Neu i fred disparen l’interès del turisme fotogràfic a Lleida

La neu i el fred dels últims dies han disparat l’interès del turisme fotogràfic a Lleida que busca, en aquest cas, plasmar els paisatges blancs i gelats de les comarques de muntanya per divulgar-los a través de les xarxes socials. Segons el responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, aquesta mena de turisme és el mateix que persegueix la imatge dels camps de fruiters en floració a la primavera o captar instantànies de la brama del cérvol a Boumort a la tardor, un “àmbit que cada vegada té més adeptes a Lleida”.

Esquiadors a Port Ainé accedint al remuntador que dona accés al pic de l’Orri.

Esquiadors a Port Ainé accedint al remuntador que dona accés al pic de l’Orri.BOÍ TAÜLL / TWITTER

tracking