SEGRE

Movistar tanca el 2022 amb 53 municipis de Lleida amb cobertura 5G de 700 MHz

Municipis com Naut Aran, Oliana, Corbins, Anglesola i Bossòst

La xarxa 5G de Telefónica àmplia la seua cobertura.

La xarxa 5G de Telefónica àmplia la seua cobertura.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Movistar ha tancat el 2022 amb 53 municipis de Lleida amb cobertura 5G en la banda de 700 MHz, que arriba a municipis com Naut Aran, Oliana, Corbins, Anglesola i Bossòst.  L'objectiu de la companyia és dotar d'ultra banda ampla (fibra i/o 5G) a tot el territori en els dos pròxims anys. Amb aquest desplegament, Catalunya compta amb 339 municipis amb aquesta cobertura: a més dels 53 de Lleida, n'hi ha 144 a Barcelona, 77 a Girona i 65 a Tarragona. Se'n beneficien poblacions de diverses mides, des de les més grans amb més de 20.000 habitants fins a altres més petites.

La banda de 700 MHz, també anomenada banda baixa, té una major penetració en interiors i universalitza algunes de les característiques de les comunicacions 5G com és la baixa latència. És el complement per a la banda de 3,5 GHz amb la que també opera Movistar, idònia per a serveis que requereixen molta alta velocitat de transmissió, encara que el seu abast és menor i travessa pitjor els obstacles, com les parets dels edificis, cosa que sí que possibilita el senyal en la banda de 700 MHz.

Telefónica ha completat recentment el seu espectre 5G amb l'adquisició de 5 blocs de 200 MHz en la banda de 2,6 GHz per un import total de 20 milions d'euros, sent l’adjudicatària més gran en el procés de licitació. Tal com destaca Javier Gutiérrez, director d'Estratègia i Desenvolupament de la Xarxa de Telefónica España: “2022 ha estat l'any en què hem donat un impuls molt important al desplegament del 5G tant en la banda de 700 MHz, on hem complert la fita de tenir el 30% dels municipis de més de 20.000 habitants perfectament coberts, com en la banda de 3,5GHz en la que també hem fet un gran esforç que continuarà el 2023, ja que aquesta banda és fonamental per a donar als clients altes prestacions 5G. D'alguna forma, podem dir que ens hem posat en “velocitat de creuer” en el desplegament de 5G en les seves bandes dedicades”.

El desplegament del 5G en les zones rurals (per sota de 10.000 habitants) estarà condicionat a la disponibilitat de les ajudes públiques provinents dels fons Next Generation per a aquesta finalitat. L'aprovació d'aquests fons per la Comissió Europea resulta clau per a garantir que no es produeix una bretxa digital amb el desplegament de 5G i poder complir els objectius de la Brúixola Digital, consistents a portar aquesta tecnologia a totes les poblacions i a aconseguir una disponibilitat d'accés a la xarxa amb velocitats d'almenys 1Gbps.

tracking