SEGRE

MUNICIPIS PROVEÏMENTS

Coll de Nargó invertirà 700.000 € a evitar cisternes i assegurar l'aigua de boca

Per a la construcció de noves captacions i canonades des de fonts i barrancs

Cisternes al nucli de les Masies de Coll l’estiu passat.

Cisternes al nucli de les Masies de Coll l’estiu passat.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Coll de Nargó invertirà gairebé 700.000 euros a assegurar l’aigua de boca i evitar subministrar els veïns amb cisternes a l’estiu. En el seu últim ple va aprovar actualitzar el pressupost del projecte per millorar el proveïment al nucli de les Masies per un import de 288.662 euros, segons va explicar l’alcalde, Martí Riera. Es tracta d’una segona fase per assegurar el subministrament als veïns, sobretot a l’estiu, ja que la sequera ha agreujat una situació que el municipi arrossega des de fa anys i obliga a recórrer amb assiduïtat a les cisternes.

El consistori vol evitar-les, ja que acaben resultant una alternativa molt cara, va dir Riera. L’alcalde va indicar que s’està a punt de finalitzar la primera fase per garantir aigua de boca al nucli de Coll, que ha suposat una inversió de gairebé 400.000 euros i que ha comportat reparar la captació d’aigua del poble i la renovació de les canonades que enllacen la captació de Santa Eulàlia amb el dipòsit. Les obres van començar l’any passat i la intenció és que estiguin llestes per a l’estiu.

Quant al nucli de les Masies, Riera va indicar que “s’han actualitzat els costos per tenir garantia que s’adjudicaran les obres i no quedin desertes, ja que es tracta d’una actuació d’urgència”.A les Masies es construiran conduccions noves, després d’anys de problemes a l’acumular-se calç que obstrueix les antigues. Una tercera fase comportarà millorar el proveïment al nucli de Montanisell, on es repararà la captació de la Font Freda i se’n construirà una de nova. La canalització transcorre a cel obert i registra nombrosos danys provocats per la fauna.

Riera va indicar en aquest sentit que la intervenció se sufragaran amb ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i fons propis.

tracking