SEGRE

SEQUERA BALANÇ

Rialb recupera a poc a poc reserves i insten a modernitzar regs per estalviar aigua

L’estat actual de la cua de l’embassament de la Llosa del Cavall.

L’estat actual de la cua de l’embassament de la Llosa del Cavall.@NADIAHG7 / @LASEQUERADEL22 / TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pantà de Rialb guanya reserves lentament i en una setmana ha sumat uns altres 3 hectòmetres cúbics d’aigua. Segons les dades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), l’embassament compta actualment amb 43,4 hectòmetres, cosa que suposa el 10,75% de la seua capacitat. D’altra banda, Oliana emmagatzema 36,6 hectòmetres i està al 43,35%.

Malgrat aquest lleu augment de les reserves, la conca del Segre continua en emergència. Així mateix, els embassaments de les conques internes també estan sota mínims i la Llosa del Cavall compta amb 21,6 hectòmetres i està al 27%. A causa de l’escassetat de reserves d’aigua, els agricultors es preparen per començar la campanya amb restriccions.

En aquest sentit, els regants insten a modernitzar regs per estalviar aigua. Així es va posar de manifest en una jornada organitzada per Agrobank i La Vanguardia, en què el president de la Comunitat de Regants del Canal d’Urgell, Amadeu Ros, va recordar que aquest any preveuen modernitzar 11.000 ha. “Aplicarem l’última tecnologia i serà el canal més sostenible del món”, va dir.

El president dels regants del Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové, va destacar que “modernitzar l’Urgell suposarà un benefici per a tota la societat”.

tracking