SEGRE

Almacelles En Comú porta l'Ajuntament a Antifrau pel nomenament del cap de la policia local

La formació assegura que el cap va ser nomenat sense procés de selecció interna ni reunir els requisits necessaris

Almacelles

Almacelles En Comú porta l'Ajuntament a Antifrau pel nomenament del cap de la policia local

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal d'Almacelles En Comú ha presentat una denúncia a l'Oficina Antifrau de Catalunya per suposades irregularitats en el procés de nomenament del cap de la policia local d'aquesta població del Segrià. Segons el text presentat, i que signa la regidora i candidata a l'alcaldia Montse Cortasa, l'actual cap de la policia local d'Almacelles va ser nomenat sense procés de selecció interna i sense reunir els requisits necessaris per efectuar les funcions de direcció i coordinació del Cos de Policia Local, per davant d'altres agents, incomplint així els principis d'objectivitat, mèrit, capacitat i igualtat d'oportunitats. L'agent va ser nomenat al maig de 2019 a través d'un decret d'alcaldia quan encara era un agent en pràctiques.

Segons Almacelles En Comú, l'agost de 2020 el policia va ser substituït per un altre agent que sí que complia els requisits, també a través d'un decret. Però davant la seva dimissió "forçada per l'equip de govern", segons declara el mateix afectat, al febrer de 2021, l'ajuntament va tornar a nomenar sense cap procés de promoció interna al seu predecessor, que suposadament continuava incomplint els requisits, per davant altres agents que sí que els complien. Un cop superat el període de pràctiques, i nomenant el funcionari de carrer l'agost de 2021,  l'Ajuntament el va ratificar el març de 2022 en el càrrec, malgrat la reunió mantinguda pel consistori amb la plantilla de la policia local informant de problemes i disconformitats sobre les tasques realitzades al capdavant del cos.

La regidora d'Almacelles En Comú, Montse Cortasa, considera que tot el procés de "nomenament i ratificació en el càrrec" del cap de la policia local d'Almacelles presenta aspecte que, com a mínim, "provoquen molts dubtes". Davant la falta de resposta de l'equip de govern municipal, de Junts, la formació diu que s'ha vist obligada a recórrer a Antifrau per si hi hagués "alguna cosa que no s'hagi fet d'acord amb el que marquen les normes".

tracking