SEGRE

LITIGI LABORAL

La Federació de Caça haurà de pagar 95.000 euros a l'exsecretari a Lleida

Indemnització pel polèmic acomiadament, que va provocar queixes de caçadors lleidatans || El tribunal rebutja les acusacions en què es basava l'entitat per fer-lo fora el 2021

Ramon Mayench.

Ramon Mayench.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Catalana de Caça haurà de pagar més de 95.000 euros al que va ser el seu secretari tècnic a Lleida fins al 2021, Ramon Mayench. El jutjat social número dos de Lleida ha declarat improcedent el polèmic acomiadament el maig del 2021, que va ser objecte de queixes entre els caçadors lleidatans. La sentència, del 17 de gener passat i comunicada recentment a ambdós parts, rebutja les acusacions que en el seu dia va formular l’entitat contra Mayench com a base per acomiadar-lo per la via disciplinària.

“L’acomiadament és completament improcedent”, conclou la sentència, que detalla que durant el procediment judicial no “s’ha constat cap fet que pugui tipificar-se com una transgressió de la bona fe contractual”. La Federació va atribuir a Mayench, que fins al 2021 va ser el seu únic empleat a les comarques de Lleida, infraccions que incloïen suposades vulneracions de la normativa de protecció de dades i presumptes activitats personals en el seu horari laboral, entre altres.La resolució judicial destaca que la Federació no ha presentat proves que avalin cap d’aquestes acusacions. Remarca que “no ha acreditat un incompliment dolós, ni tampoc culpa o negligència greu” per part de l’exsecretari tècnic.

Afegeix que “molt menys consten acreditades les faltes molt greus de furt o robatori” que va atribuir l’entitat esportiva al seu antic empleat. En aquest sentit, detalla que “no falta ni un euro a la comptabilitat de la delegació territorial de Lleida”. Tampoc no hi ha indicis que s’apropiés ni revelés dades de l’entitat sense permís, ni que dugués a terme treballs particulars en horari laboral, ni cap altra conducta o actuació que pogués justificar un acomiadament disciplinari.Per tot plegat, el tribunal estima en part la demanda que Mayench va interposar fa un any i mig contra el seu acomiadament.

Tan sols rebutja que la Federació de Caça hagi de pagar-li també per vulnerar els seus drets fonamentals, tal com havia demanat l’exsecretari tècnic.La sentència judicial va oferir a l’entitat esportiva la possibilitat d’elegir entre reincorporar l’antic treballador al seu lloc o bé indemnitzar-lo. Fonts pròximes al procés judicial van indicar que la part demandada ha optat per aquesta última opció i que ja ha dipositat la indemnització al jutjat. La sentència encara no és ferma i admet recurs per part de la Federació.

Mayench vol presentar-se als comicis per presidir l’entitat

Quan va conèixer la sentència a favor seu, Ramon Mayench va manifestar la intenció de presentar-se a les eleccions que s’hauran de celebrar el 2024 per presidir la Federació Catalana de Caça. Després de ser acomiadat el 2021 va rebre mostres públiques de suport entre els caçadors lleidatans, que van atribuir el cessament a “picabaralles personals”. Mayench afirma que accions com defensar que Lleida mantingués la mitja veda més llarga de Catalunya van provocar descontent a la direcció de l’entitat.

tracking