SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Troben en una arqueta a Torres de Segre el cadàver d'un desaparegut

Els companys de la víctima, que el van veure per última vegada el dia 27, el van trobar ahir al matí || Els Mossos apunten que es tracta d'una mort accidental

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van obrir ahir una investigació al localitzar en una arqueta de Torres de Segre el cadàver d’un home desaparegut des de feia una setmana. Segons van informar els serveis d’emergències, els Bombers i la policia catalana van ser activats cap a les 11.30 hores al localitzar-se el cos sense vida d’un home en un camí rural al terme municipal de Torres de Segre, a escassos metres del municipi d’Alcarràs. Fonts policials van confirmar que es tractava d’un individu la desaparició del qual havien denunciat els seus companys el passat 27 de gener.

Van ser els seus amics, precisament, els qui van trobar el cos ahir al matí. Es trobava a l’interior d’una arqueta de reg en una finca privada i, a falta de l’autòpsia, tot sembla indicar que es tracta d’una mort accidental. Els companys de l’home van explicar a aquest diari que l’última vegada que el van veure va ser el 27 de gener cap a les onze de la nit.

Llavors, van presentar denúncia per desaparició davant de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Fonts pròximes van assenyalar que es tracta d’un home d’origen africà que no tenia un domicili conegut i que es movia entre diferents municipis del Baix Segre. L’autòpsia determinarà les causes de la mort, que podria ser per un cop en la caiguda.

El 2021, els Mossos d’Esquadra van registrar un repunt en el nombre de denúncies per desaparicions a les comarques lleidatanes, ja que el 2020 va estar marcat per una menor activitat per la pandèmia, superant les d’abans de la covid. Així, es van comptabilitzar 255 denúncies, la qual cosa representa una mitjana de gairebé cinc casos coneguts a la setmana. D’aquesta manera, la xifra va augmentar un 49% respecte al 2020 i un 23% respecte al 2019. Del total de denúncies per persones desaparegudes a la província de Lleida, prop de la meitat van ser de menors d’edat, majoritàriament adolescents d’entre 13 i 17 anys.

En el conjunt de Catalunya, els Mossos d’Esquadra assenyalen que el 98% de les denúncies es resolen i que en el cas dels adolescents, un 74% reincideixen. La policia catalana compta amb una unitat específica per acompanyar familiars i amics.

Vista de l’arqueta de reg on va ser localitzat ahir al matí el cos sense vida.

Vista de l’arqueta de reg on va ser localitzat ahir al matí el cos sense vida.JORDI ECHEVARRIA

tracking