SEGRE

SUBVENCIONS GENERALITAT

El pressupost rebaixa els ajuts per les nuclears i Lleida en continua exclosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La llei que acompanya els pressupostos de la Generalitat preveu reduir els ajuts a municipis pròxims a les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs i manté l’exclusió dels 19 municipis del Segrià i les Garrigues que figuren en el pla d’emergència nuclear. El text de la llei de mesures fiscals i financeres, que es tramita juntament amb el pressupost, preveu que “el 20% dels ingressos” recaptats per les nuclears es destini a accions de desenvolupament econòmic als municipis propers a les centrals. Aquest és el percentatge que figurava en la norma inicial del 2020, fins que Junts i PSC el van augmentar el desembre passat al Parlament.

Van elevar les subvencions al 50% de la recaptació i van ampliar els beneficiaris a l’incloure nombrosos pobles que figuren en el pla d’emergència nuclear. Tanmateix, van deixar fora Lleida, cosa que va motivar protestes al Segrià i les Garrigues. Comprovar que la nova llei suposaria tornar al 20 per cent inicial sense corregir l’exclusió de Lleida va provocar ahir crítiques de PSC i Junts, que van prometre corregir la norma.

Impulsem es va afegir a la protesta. El seu secretari general, Manel Solé, va relatar que ja van advertir en una carta Junts i PSC que la llei aprovada “no té en compte Lleida”.

tracking