SEGRE

VESTUARI NOVETAT

Els Mossos d'Esquadra estrenen uniforme després de quaranta anys

El canvi afectarà totes les patrulles de la unitat de Seguretat Ciutadana || La nova vestimenta “millora la seguretat, la mobilitat i la comoditat” dels agents

Agents de Lleida, amb el nou uniforme dels Mossos d'Esquadra.

Agents de Lleida, amb el nou uniforme dels Mossos d'Esquadra.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els agents de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra van estrenar ahir el nou uniforme, renovat per primera vegada després de quaranta anys. El canvi més visual és la part superior, on la camisa passa del blau clar a blau fosc, l’escut metàl·lic i la part del darrere, en la qual es llegeix “Policia. Mossos d’Esquadra”.

A més, la gorra de plat se substitueix per una de tipus beisbol i els pantalons també són blau fosc amb un teixit elàstic, cosa que permet “millorar la seguretat, mobilitat i confortabilitat dels agents”, segons el conseller Joan Ignasi Elena, que ahir va presidir la presentació d’aquesta nova vestimenta a la comissaria de Manresa. Aquest canvi suposa una inversió de gairebé 10.885.402 milions d’euros i, de moment, no hi haurà jaquetes per a tots els agents.

En aquest sentit, des del departament d’Interior van apuntar que s’han prioritzat les regions més fredes: Pirineu, Ponent i la Catalunya Central. Per a Elena, aquest canvi és un acte de reconeixement i una aposta de futur.

El nou disseny és més modern, deixant enrere els pantalons de pinça dels anys 80, i el teixit és més tècnic, un aspecte que des de fa temps reclamaven els sindicats de la policia catalana. A més, els uniformes incorporen talles femenines, que fins ara només estava contemplat als pantalons.

Val a recordar que el departament d’Interior ha convocat 850 noves places d’accés al cos i, per primera vegada, el 40% estan reservades a dones. Es tracta d’una de les mesures per ampliar la plantilla i “continuar avançant en la feminització del cos”, en el qual actualment el 23% de les agents són dones.

Un lladre a Lleida no s’adona de la presència de mossos pel canvi de color en la vestimenta

D’altra banda, un home de 46 anys va ser arrestat ahir després de cometre un furt en una botiga de l’Eix Comercial de Lleida. Es dona la circumstància que el detingut, que també va ser acusat d’un robatori en interior de vehicle, no va reconèixer els agents davant del canvi en la vestimenta.

Agents de Lleida, amb el nou uniforme dels Mossos d’Esquadra.

Agents de Lleida, amb el nou uniforme dels Mossos d’Esquadra.ACN

tracking