SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Un poble de l'Alt Urgell es queda sense ajuts per als carrers perquè “no existeixen”

Peramola perd subvencions per arreglar cinc de les vuit vies de l'agregat al no figurar en el Cadastre || Ara busca solucions

El carrer principal que dona accés al nucli de Peramola.

El carrer principal que dona accés al nucli de Peramola.A.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Peramola i els veïns del nucli de Nuncarga estan perplexos des que han comprovat fa unes setmanes que, segons el Cadastre, la majoria dels carrers d’aquest petit poble “no existeixen”. El consistori va redactar a finals de l’any passat un projecte per rehabilitar algunes vies de Nuncarga on el paviment presenta un important estat de deteriorament.

La sorpresa es va produir quan l’ajuntament va voler demanar una línia d’ajuts de la Generalitat per millorar vies i camins de nuclis rurals de 40.000 euros i no va poder sol·licitar-la al no constar els carrers en el registre.

Són obres de pavimentació per renovar l’asfalt i suprimir clots a banda d’estendre reg asfàltic. L’última vegada que es van efectuar millores viàries va ser fa divuit anys. Segons Joan Puig, regidor de l’ajuntament, llavors la burocràcia per fer obres no era tan complexa, no es va constatar aquest fet i es van poder executar.

Puig va assegurar ahir que “ningú ens sap explicar a què es deu aquesta anomalia. Només sabem que ens veiem obligats a retardar l’actuació que volíem executar els propers mesos i actualitzar el cadastre”, va remarcar. “Ens vam quedar perplexos quan vam veure que no podíem acreditar la titularitat d’aquests carrers”, va afegir.

La solució passa, va assenyalar Puig, per “elaborar un estudi topogràfic i buscar la fórmula legal perquè els carrers apareguin i passin a ser de titularitat municipal”. Dels vuit carrers que té Nuncarga, el registre administratiu del ministeri d’Hisenda només en contempla tres: el carrer principal que dona accés a Nuncarga amb sortida cap a Peramola; un de segon que va directe cap a Peramola, i un altre de petit que serveix d’accés a una casa. Els cinc restants que donen accés diversos habitatges no hi apareixen.

L’ajuntament ja s’ha reunit amb els veïns per explicar-los la situació i, segons Puig, “estan tots d’acord a cedir de manera gratuïta” les porcions de terreny particular que han de constar com a carrer. Nuncarga té nou cases i un total de vint veïns.

tracking