SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Pagesos d'Aitona comencen a vigilar masies per torns per evitar nous robatoris

Ahir a la nit ho va fer el primer i preveuen mantenir les guàrdies periòdicament

Pagesos d’Aitona organitzant els grups per a la vigilància de les masies del municipi.

Pagesos d’Aitona organitzant els grups per a la vigilància de les masies del municipi.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pagesos d’Aitona van començar ahir els torns de vigilància per les masies del municipi per evitar nous robatoris, ja que es repeteixen amb assiduïtat des de finals de l’any passat. Una vintena d’agricultors es van concentrar davant del poliesportiu per organitzar els grups que s’encarregaran de recórrer les finques, detectar si hi ha moviments sospitosos i avisar els Mossos d’Esquadra “perquè intervinguin”.

El primer grup va iniciar aquesta tasca cap a les nou de la nit i es continuaran fent rondes periòdicament per frenar l’onada de furts i gamberrades que estan causant danys per milers d’euros, segons va explicar el coordinador de la Sectorial de la Fruita Dolça d’Asaja i portaveu dels implicats en aquesta iniciativa, Jordi Vidal. Els pagesos compten amb el suport de l’ajuntament.

Vidal va indicar que els robatoris s’intensifiquen els caps de setmana i festius, en els quals també patrullaran. “Intentarem fer relleus que no afectin el nostre treball ja que requereix estar al camp des de primeres hores del matí”, va indicar.

Els robatoris s’han registrat principalment a la zona dels Plans, que és on s’intensificaran els controls. Sobretot, s’han sostret elements de metall de tractors o vehicles agrícoles o de sistemes de regadiu amb els consegüents perjudicis, cosa que implica importants despeses en reparacions, va remarcar Vidal.

L’ajuntament també estudia instal·lar càmeres de videovigilància per llegir matrícules als camins municipals, encara que aquesta actuació implica llargs tràmits.

tracking