SEGRE

DETENCIONS

Cau un grup criminal que havia assaltat cases a Lleida, Tarragona i Osca

Els Mossos han detingut set persones a Vila-seca i han decomissat 13 quilos de marihuana envasada al buit

Cau un grup criminal que havia assaltat cases a Lleida, Tarragona i Osca

Cau un grup criminal que havia assaltat cases a Lleida, Tarragona i OscaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones a Vila-seca (Tarragonès) -cinc homes i dues dones d'entre 25 i 41 anys- per sis robatoris amb força en domicilis de Cervera, Sant Guim de Freixenet, Castellserà, Ponts, Mont-roig del Camp i Barbastre.

Els arrestats residien en aquesta localitat del litoral tarragoní i es desplaçaven en cotxe a altres municipis per cometre els assalts.

Durant l'escorcoll als dos domicilis dels detinguts se'ls va decomissar 13 quilos de marihuana envasada al buit (valorada en uns 27.000 euros), joies, rellotges, roba, prop de 2.200 euros en metàl·lic i bitllets en moneda estrangera.

L'operació policial és el resultat d'una investigació iniciada a principis de novembre per dos robatoris amb força ocorreguts a la Segarra, a Cervera i Sant Guim de Freixenet. Els dos assalts es van produir en cases unifamiliars, on els lladres van forçar les portes dels balcons, evitant les portes principals de les cases.

De l'interior van sostreure joies, roba, sabates i altres objectes menors. Gràcies als indicis recollits, la informació donada per testimonis i les indagacions, els investigadors van determinar que es trobaven davant d'un grup de persones especialitzades en aquests tipus de robatoris, amb gran mobilitat per tot el territori i que residien a les comarques de Tarragona.

Mentre avançava la investigació es van perpetrar quatre robatoris més amb el mateix modus operandi. Entre el 12 i el 14 de gener van robar en cases de Mont-Roig del Camp, Castellserà, Ponts i un altre a la localitat aragonesa de Barbastre, denunciat davant la Guàrdia Civil.

Aquest últims fets van permetre determinar la identitat dels presumptes autors i que residirien a la localitat de la Pineda, Vila-Seca. Finalment, dimarts passat es va iniciar la fase final de la investigació amb l'entrada en dos domicilis d'aquesta localitat del Tarragonès i la detenció de quatre homes i dues dones.

Vehicles llogats per tercers per dificultar la seva identificació

Posteriorment, els agents van detenir a Tarragona un home que participava a l'organització criminal llogant immobles i vehicles que eren utilitzats per cometre els robatoris.

Tot apunta que els membres d'aquest grup es desplaçaven amb vehicles de tercers o llogats per persones no relacionades directament amb els que participaven en els robatoris, per tal de dificultar la seva identificació en cas de localització dels vehicles.

Seguidament, es desplacen en grup de tres persones, fins a pobles i ciutats on seleccionaven les cases unifamiliars que volien assaltar.

Dos dels lladres entraven a les cases i el tercer es quedava a l'exterior per vigilar i mantenir el vehicle a punt per fugir ràpidament. Un cop ho aconseguien, fugien de la zona i tornaven a la seva població de residència.

Una de les detingudes va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria de Tarragona, amb l'obligatorietat de comparèixer davant el jutge quan sigui requerida, i la resta van ser traslladats a la comissaria de Cervera, atès que la investigació estava tutelada pel jutjat de primera Instància i Instrucció núm 2 de la capital de la Segarra.

Els Mossos no descarten noves detencions pendents de determinar l'origen de la resta dels objectes recuperats i l'origen de la droga.

Els detinguts, amb antecedents per fets similars, van passar dijous dia 2 de febrer a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera, el qual va decretar presó per a quatre d'ells.

tracking