SEGRE

TRIBUNALS FRAU

Investiguen una lleidatana per 4 estafes amb vendes per internet

Hi ha denúncies contra ella a Alacant, Màlaga, Almeria i Madrid || El Tribunal Suprem decideix que un jutjat de Lleida aglutini tots els casos investigats

Les estafes per internet s’han duplicat en 7 anys a Lleida.

Les estafes per internet s’han duplicat en 7 anys a Lleida.M.E./G.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha determinat que el jutjat d’Instrucció 3 de Lleida aglutini el conjunt de la investigació contra una lleidatana acusada de cometre diverses estafes en diferents províncies mitjançant falses vendes per internet. La dona seria la presumpta autora de fraus les víctimes dels quals són d’Elda (Alacant), Fuengirola (Màlaga), El Ejido (Almeria) i Madrid. La Sala Penal del Suprem va dictar a finals un acte per dirimir la qüestió de competència després que un jutjat d’Elda plantegés la disjuntiva.

Concretament, en aquest cas la víctima “va entrar en contacte a través de l’aplicació Facebook amb un individu que li volia vendre un moble menjador”. El denunciant va fer una transferència de 294 euros a través de Bizum al telèfon que li va facilitar el venedor però va resultar ser una estafa. Les indagacions de la policia van permetre identificar la possible autora, amb domicili a la província de Lleida.

A més, van comprovar que aquesta persona era investigada per altres fraus similars. Concretament, per tres denúncies del maig del 2021 a un veí de Fuengirola (Màlaga), una veïna de Madrid i una veïna d’El Ejido (Almeria).El Suprem determina que cal aplicar “el principi de funcionalitat (...) a l’investigar un frau comès a través d’internet i es dona la circumstància que a la persona investigada se li atribueixen quatre fraus similars respecte de persones establertes en diferents províncies, cosa que evidencia un grau de prou complexitat que hauria de donar lloc a una investigació conjunta de tots els fets”. Per això, acaba determinant que “el jutjat que està en millors condicions per desenvolupar la investigació és el jutjat 3 de Lleida, on resideix la persona investigada i on és previsible que es localitzin les proves dels diferents fraus”.

tracking