SEGRE

MUNICIPIS HIDROLOGIA

Pla per eliminar sis punts negres a la Noguera de Tor

Aigües amunt de Barruera, es pretén evitar desbordaments

Presentació del projecte a Barruera.

Presentació del projecte a Barruera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha detectat sis trams negres en el curs de la Noguera de Tor aigües amunt de Barruera, a la Vall de Boí, i ja ha establert les estratègies per eliminar-los de cara a evitar, principalment, desbordaments. Aquests punts es corresponen amb una zona on s’han detectat grans erosions i arrossegament de material, una àrea en la qual es poden concentrar les avingudes a la canalització, afectacions a la central hidroelèctrica, en àrees urbanes, en ponts i carreteres i a les instal·lacions de les piscines. L’objectiu de la CHE és evitar que les avingudes del riu assoleixin la zona urbana recuperant la secció natural del curs, reduint la velocitat en circulació del cabal i restaurant alhora la vegetació de ribera.

Addicionalment, es crearà una nova ruta ciclosenderista a través de la vall per fomentar el contacte de la població amb el riu.

La CHE proposa habilitar una ruta cicloturística perquè la població conegui el curs fluvial

L’estudi d’aquest tram del riu és fruit d’una profunda anàlisi tècnica que s’ha obert a les consideracions i comentaris de la població local, apostant per processos participatius de forma paral·lela als avenços en la tramitació ambiental i tècnica de la proposta, van indicar fonts de la CHE.El projecte efectuat en el tram ubicat aigües amunt de Barruera està integrat en l’Estratègia Nacional de Rius que la CHE desenvolupa a través de l’Estratègia Ebro Resilience i que ha traslladat a la Vall de Boí per frenar els riscos de riuades i posar en marxa mesures de recuperació si es produeixen.

tracking