SEGRE

INVESTIGACIÓ ROBATORIS

Set detinguts per una onada de robatoris a Cervera, Sant Guim, Castellserà i Ponts

Integraven un grup criminal que operava des de Tarragona i que va assaltar habitatges d'aquestes quatre localitats lleidatanes || Els Mossos d'Esquadra també els van trobar més de 13 kg de marihuana

Marihuana, joies, rellotges, roba i diners decomissats al grup criminal que operava des de Tarragona.

Marihuana, joies, rellotges, roba i diners decomissats al grup criminal que operava des de Tarragona.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis de les comarques lleidatanes, Tarragona i Osca. L’organització estava formada per set persones –cinc homes i dos dones d’entre 25 i 41 anys– que la policia catalana va arrestar dimarts passat per sis robatoris amb força en domicilis de Cervera, Sant Guim de Freixenet, Castellserà, Ponts, Mont-roig del Camp i Barbastre. També se’ls acusa de sengles delictes contra la salut pública i de pertinença a grup criminal.

Els acusats residien a la Pineda i es desplaçaven amb cotxe a altres municipis per cometre els assalts. La investigació va començar el mes de novembre arran de dos robatoris en cases unifamiliars de Cervera i Sant Guim de Freixenet. De l’interior van sostreure joies, roba, sabates i altres objectes menors.

Gràcies als indicis recollits, la informació aportada pels testimonis i les indagacions dels investigadors, van poder determinar que es tractava d’un grup especialitzat en aquest tipus de robatoris, amb gran mobilitat per tot el territori català i que residia a la província de Tarragona. Mentre avançava la investigació, els Mossos van tenir coneixement de quatre assalts més amb el mateix modus operandi a Mont-Roig del Camp, Castellserà, Ponts i un altre més a Barbastre, que s’havia denunciat davant de la Guàrdia Civil. Aquests últims fets van permetre determinar la identitat dels presumptes autors, que residien a Vila-seca i dimarts passat van ser arrestats.

Durant l’escorcoll dels dos domicilis dels detinguts, la policia va recuperar part del material robat i va trobar 13,73 quilos de cabdells de marihuana valorats en uns 27.000 €. Segons van informar els Mossos d’Esquadra, tot apunta al fet que utilitzaven vehicles de tercers o llogats per persones que no estaven relacionades directament amb els robatoris, amb l’objectiu de dificultar-ne la identificació. Es desplaçaven en grups de tres persones fins a pobles i ciutats on hi havia cases unifamiliars que havien seleccionat prèviament.

Dos dels lladres entraven a les cases i el tercer es quedava a l’exterior per vigilar i mantenir el vehicle llest per fugir. Una vegada havien perpetrat el robatori, tornaven a la població on residien. Quatre dels detinguts, tots amb antecedents per fets similars, van ingressar a la presó després de passar dijous passat a disposició del jutjat de guàrdia a Cervera. La Policia no destaca més detencions.

900 robatoris amb força en 9 mesos a Lleida, un 40,2% més

Les comarques lleidatanes van registrar més de 900 robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions en els nou primers mesos de l’any passat, cosa que suposa un 40,2% més respecte al mateix període del 2021. Segons l’últim balanç de criminalitat publicat pel ministeri de l’Interior, del total de 904 robatoris amb força, 610 es van cometre a l’interior de domicili, un delicte que augmenta un 38% respecte a l’any anterior.

També es van disparar els robatoris amb violència i intimidació fins al tercer trimestre del 2022 a la província de Lleida, amb un total de 352, fet que suposa un increment del 36,4%. D’altra banda, val a destacar que 4 de cada 10 interns del Centre Penitenciari Ponent està complint condemna o està pendent de judici per delictes contra el patrimoni, com furts amb violència o intimidació o furts en habitatges i domicilis. Es tracta d’una xifra similar a la de fa un any.

tracking