SEGRE

La polèmica pel veto a una xarrada a Castelldans, al fiscal

Joan Vázquez (esquerra) durant un acte contra Nova Tracjusa a Torregrossa el setembre passat.

Joan Vázquez (esquerra) durant un acte contra Nova Tracjusa a Torregrossa el setembre passat.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica pel veto d’un local al portaveu de l’entitat ecologista Ipcena, Joan Vázquez, a Castelldans ha arribat al jutjat. La Fiscalia ha obert diligències per investigar si hi ha indicis de delicte després de la denúncia presentada el passat 10 de gener pels conservacionistes contra l’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, per un presumpte delicte contra els drets i llibertats fonamentals al discriminar-lo quan se li va prohibir fer una xarrada en aquesta població el passat 16 de desembre del 2022.

Des d’Ipcena asseguren que “els representants de les institucions públiques estan obligats a respectar els drets i llibertats fonamentals i és impropi d’un alcalde prohibir una xarrada sense cap raó objectiva que pugui infringir la llei al ser una decisió arbitrària i autoritària que el desqualifica com a representant d’una institució pública”.

L’alcalde diu que va cedir un espai de paraula

L’alcalde, Conrad Llovera, es va mostrar ahir tranquil ja que assegura que l’ajuntament va deixar de paraula un espai a la Plataforma Aturem l’Incineradora encara que no es va donar permís escrit al comprovar que l’entitat no donava compte dels ponents entre els quals sí que hi era Vázquez. Llovera va incidir que la plataforma no ha expressat cap queixa i va remarcar que l’ajuntament pot argumentar que Vázquez va ocupar un espai públic sense permís del consistori. L’ajuntament també ha posat l’assumpte en mans dels seus advocats.

Contra Nova Tracjusa

A mitjans de desembre l’ajuntament de Castelldans es va negar a cedir un espai perquè Vázquez participés com a ponent en una conferència contra el projecte de Nova Tracjusa organitzada per la Plataforma Aturem la Incineradora a Juneda, que compta amb el suport d’Ipcena. Finalment, el 16 Vázquez va pronunciar la conferència en un local municipal. Llovera va ininci d'ahir que no hi ha res en contra de la plataforma però manté les objeccions contra Vázquez ja que considera que “busca confrontació sense tenir en compte si els projectes són beneficiosos i l’opinió favorable dels veïns”.

tracking