SEGRE

HABITATGE INICIATIVES

Vielha dona terrenys públics per construir habitatge social

A l'Institut Català del Sòl i també a promotors privats || Per pal·liar la falta de pisos assequibles per a veïns i treballadors

Imatge d’arxiu de la localitat de Vielha.

Imatge d’arxiu de la localitat de Vielha.A. VIELHA

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Vielha vol acabar amb la falta d’habitatge assequible a la localitat i trobar solucions a la problemàtica habitacional actual amb què es troben veïns i treballadors per accedir a un habitatge digne. Per això, ha posat a disposició de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i de promotors privats terrenys municipals per facilitar la construcció d’habitatge social. L’alcalde, José Antonio Serrano, va apuntar que l’equip de govern ja s’ha reunit amb promotors per avançar en la construcció d’aquest tipus d’allotjament, de lloguer o de compra, que permeti disposar d’un parc d’habitatges més ampli.

“L’oferta actual és molt reduïda i la que hi ha té uns preus inassequibles per a la majoria”, va afirmar l’alcalde. Va assegurar que en els últims anys des del consistori s’han aprovat mesures que persegueixen mantenir un parc estable de pisos de lloguer i va incidir en la regulació de pisos turístics i compartits. Una altra de les mesures en les quals treballa el consistori és una modificació urbanística perquè el sòl d’ús hoteler pugui destinar-se a la construcció d’habitatge social i ampliar així els solars disponibles en el municipi.Vielha ja va ser pionera a restringir la implantació d’habitatges d’ús turístic (HUT) i limitar els habitatges compartits.

En tots dos casos, la regulació municipal pretén evitar que l’ús d’habitatges com a allotjament per a turistes encareixi el preu del lloguer per a ús residencial i quedin fora d’abast de veïns i treballadors de temporada. Aquesta problemàtica habitacional és extensiva a tota la Val. El Conselh elabora un pla per aconseguir un diagnòstic que permeti impulsar polítiques necessàries que ajudin a pal·liar la falta de pisos assequibles.

tracking