SEGRE

METEOROLOGIA PRECIPITACIONS

La neu arriba a la Segarra, la Noguera i el Solsonès i complica la circulació a l'A-2

El temporal obliga a circular amb cadenes pel port de la Bonaigua i en un tram de l'Eix Transversal

Dos nenes jugant ahir a la tarda amb la neu a Sant Guim de Freixenet.

Dos nenes jugant ahir a la tarda amb la neu a Sant Guim de Freixenet.X. Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La neu va tornar aqust dimatrs a les comarques del pla de Lleida, encara que les precipitacions no van ser tan extenses com les del 24 de gener. Així, les nevades van arribar fins a la Segarra i la Noguera i també al Solsonès. A Sant Guim de Freixenet es van acumular fins a 10 centímetres de gruixos, la qual cosa va provocar que la carretera B-100 que uneix aquest municipi amb la Panadella quedés coberta de neu.

Les precipitacions també van complicar la circulació a l’A-2 i Trànsit va tenir activa durant la tarda una alerta per la presència de neu al tram entre Ribera d’Ondara i Veciana. La neu també va arribar a Talavera i Pavia, on es van acumular 3 centímetres.La nevada va tenyir de blanc el Montsec i al Solsonès va arribar a municipis com Pinós, mentre que a Riner va deixar fins a dos centímetres al santuari del Miracle. Així mateix, al Pirineu es van registrar precipitacions en forma de neu en municipis com Rialp i ahir a última hora de la tarda eren obligatòries les cadenes per circular pel port de la Bonaigua (C-28).A l’Alt Urgell, la neu va beneficiar les estacions d’esquí nòrdic.

Per exemple, a Tuixent-la Vansa es van acumular més de 10 centímetres de gruixos. Aquest domini va rebre ahir 150 alumnes, alguns d’ells de l’institut de Solsona, que van aprofitar la neu acabada de caure per practicar esquí amb bones condicions, segons va assegurar el director de l’estació, Albert Nadal.D’altra banda, les temperatures es van mantenir sota zero a la demarcació i els termòmetres van arribar a marcar -9,8 graus a Espot, -9,7 a Port Ainé i -4,2 al Pont de Suert. Tanmateix a Lleida ciutat ahir no es van registrar gelades després de 17 dies consecutius en què sí que n’hi ha hagut.

Les precipitacions també van deixar fins a 21 mil·límetres per metre quadrat a Boí, 6,9 a Salòria (Pallars Sobirà) i 6,6 litres a Alfarràs. Els Bombers de la Generalitat van rebre quatre avisos a tota la demarcació pel temporal. En aquest sentit, dos dotacions van anar a rescatar cinc persones que s’havien quedat atrapades en un cotxe en una carretera de Josa i Tuixent.

D’altra banda, la nevada també va dificultar la circulació per l’Eix Transversal (C-25), que uneix Lleida i Girona. En aquesta via era obligatori l’ús de cadenes entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners. En aquest tram també es va prohibir el pas de camions a primera hora de la tarda a causa de la neu acumulada a la calçada.

Per la seua banda, les comarques de Girona i la costa catalana van ser les zones més castigades pel temporal d’ahir.Avui es preveuen nevades al Pirineu i pluges al pla. La situació començarà a millorar demà, segons el Meteocat.

La neu que va caure ahir al matí a Rialp

La neu que va caure ahir al matí a RialpEdgar Aldana

Un grup esquiant ahir a Tuixent-la Vansa

Un grup esquiant ahir a Tuixent-la Vansaestació d'esquí de tuixent-la vansa

tracking