SEGRE

TERRITORI SEGREGACIÓ

El Parlament inicia el procés per a la segregació de Torà i Biosca

Volen passar al Solsonès, encara que una eventual consulta popular ho retardaria

El diputat socialista Òscar Ordeig, al centre, amb els alcaldes i altres edils del Torà i Biosca.

El diputat socialista Òscar Ordeig, al centre, amb els alcaldes i altres edils del Torà i Biosca.AJUNTAMENT DE TORÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Parlament va aprovar ahir amb els vots del PSC, ERC, Junts, Ciutadans, En Comú Podem i el PPC, l’abstenció de Vox i l’oposició de la CUP (vegeu el desglossament) tramitar per lectura única la proposició de llei per a la segregació de Torà i Biosca de la Segarra i el seu pas al Solsonès. L’alcalde de Torà, Magí Coscollola, va assegurar que “ho hem aconseguit després de més d’una dècada de reivindicació”. Tanmateix, si s’aprova la proposta d’ERC per convocar una consulta no referendària, el procés es dilataria més enllà de les municipals “de manera que no tindríem presència al consell del Solsonès fins al 2027”, va dir.

En cas d’aprovar-se la consulta, la convocatòria ha de fer-se en un termini de noranta dies, és a dir, més enllà de les eleccions del mes de maig. En cas d’aconseguir el suport popular, Torà i Biosca només podrien formar part del consell d’alcaldes del Solsonès ja que les eleccions les haurien celebrat com a municipis de la Segarra. Els diferents grups polítics disposen de 48 hores per presentar esmenes a la llei que se sotmetrà a votació en el pròxim ple del Parlament el 7 i 8 de març.

El consell de la Segarra va convocar ahir una sessió informativa d’alcaldes i consellers el dia 14 per consensuar una postura comuna davant la segregació.

La CUP diu que “s’ha optat per la via ràpida” per obviar la consulta

La CUP va justificar el seu vot en contra al considerar que, precisament, és necessari fer una consulta als veïns perquè quedi constància de la seua opinió. “Tenim la impressió que s’ha optat per la via ràpida per enterrar definitivament la idea d’un referèndum que tanta urticària provoca al govern espanyol”, va recalcar la diputada de la CUP Montserrat Vinyets. Els municipis de Torà i Biosca han aprovat per majoria absoluta i sense cap vot en contra el canvi d’adscripció comarcal.

tracking