SEGRE

MUNICIPIS PROBLEMÀTIQUES

Multes de 1.000 € per sostreure aigua de dipòsits contra incendis a Pinell

En vigor l'ordenança que les estableix al constatar l'augment del cost d'ompliment

Vista de l’església de Sant Climenç a Pinell.

Vista de l’església de Sant Climenç a Pinell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Pinell preveu multes de fins a 1.000 euros per sostreure aigua dels dipòsits contra incendis. Al municipi n’hi ha vuit i ara està totalment vetat proveir-se’n per a tasques agràries ja que han de garantir reserves en cas de declarar-se un incendi, sobretot, en una comarca boscosa com el Solsonès, va indicar l’alcalde, Benjamí Puig. L’ajuntament va prendre aquesta decisió al constatar que en alguns d’aquests dipòsits els nivells descendien de forma alarmant “alhora que ascendia sensiblement la factura per tornar a omplir-los”, va assenyalar Puig.

“Generalment, l’aigua que es gasta és per evaporació i el cost per renovar reserves no és car. Tanmateix, durant els últims mesos se’ns ha multiplicat la factura de forma ostensible, cosa que ens ha portat a pensar que alguna cosa passava”. Segons Puig, “hem constatat que algunes persones utilitzen els dipòsits per omplir cisternes i regar o ensulfatar camps de cultiu, una cosa que està totalment vetada”, va remarcar Puig.

L’ordenança es va aprovar a finals de desembre de l’any passat per unanimitat i ja està en vigor després d’un mes de tràmits d’informació pública. Puig va remarcar que la localitat té uns dipòsits diferents per al proveïment d’aigua a la població, al bestiar i al regadiu i, de moment, “no hi ha restriccions per la sequera dels últims mesos, de manera que que aquest comportament no té justificació”, va dir. Pinell té captacions des de la Llosa del Cavall i del riu Lacó, per la qual cosa part del municipi s’integra dins de les conques internes de Catalunya i una altra part depèn de la gestió de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE).

Sis pobles del Solsonès, Pinós, Riner, Solsona, Olius, Navés i Clariana sí que són dins de l’àrea afectada per la sequera a la conca del Ter-Llobregat.

tracking