SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Llobera consolida la torre de Peracamps i la farà visitable

Inversió de gairebé 160.000 euros per evitar despreniments

Les ruïnes de la torre de Peracamps, al municipi de Llobera.

Les ruïnes de la torre de Peracamps, al municipi de Llobera.A.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Llobera ha licitat les obres de restauració i consolidació de la torre de Peracamps, que vol fer visitable aquest any, segons va explicar l’alcalde, Joan Vendrell. Els treballs se centraran a fixar la part superior de la torre, de la qual només queda dreta una part, i on s’han detectat pedres soltes que poden caure. L’objectiu és evitar qualsevol despreniment i assegurar el que queda de la fortificació.

Amb aquesta finalitat, està previst construir un sistema d’apuntalament metàl·lic a l’interior, que es mantindrà per poder visitar la construcció, declarada bé cultural d’interès nacional (BCIN). Vendrell va indicar que s’havia contemplat la possibilitat d’abordar la restauració de la part superior amb ajuda de grues, però es va descartar ja que aquesta opció era molt cara. “Les plataformes que es construiran per executar les obres quedaran fixades en la construcció, permetran accedir-hi i tampoc no suposaran un impacte visual”, va explicar.La torre, del segle XV i de planta rectangular, té murs d’una amplada que oscil·la entre els 2,10 i 2,30 metres a la base.

No obstant, el gruix de les parets es va reduint a mesura que s’eleven fins a una altura de 8 metres. Vendrell va indicar que es poden presentar ofertes fins al dia 19 vinent. “Esperem poder adjudicar les obres en un mes i executar-les durant l’estiu perquè la torre estigui consolidada abans que finalitzi l’any”, va assenyalar.

L’actuació compta amb el beneplàcit de la conselleria de Cultura.

tracking