SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Veïns d'un poble de la Cerdanya utilitzen llanternes al no tenir enllumenat públic

Talltendre només té tres fanals i el consistori n'instal·larà més

Una de les veïnes del poble de Talltendre, a Bellver, al costat d’un dels tres fanals del poble.

Una de les veïnes del poble de Talltendre, a Bellver, al costat d’un dels tres fanals del poble.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns del nucli de Talltendre, al municipi de Bellver de Cerdanya, han d’utilitzar llanternes per treure les escombraries al vespre. El poble no té enllumenat públic, excepte tres fanals que acumulen energia solar durant el dia per fer llum a la nit. L’ajuntament els va instal·lar en el marc d’un pla pilot i va afirmar que té intenció de desplegar-ne cinc més al constatar que els primers funcionen.

Tanmateix, la situació actual provoca queixes entre els veïns i els propietaris de segones residències. “No tenim serveis mínims en ple segle XXI”, va lamentar Cristina Piguillem, que té la segona residència a Talltendre. L’aigua potable també és objecte de queixes entre els veïns.

La majoria la consumeix embotellada. Piguillem va afirmar que la de l’aixeta “no està en condicions perquè fa anys que la depuradora està avariada”. L’alcaldessa, Laia Serra, va assegurar que la instal·lació sí que funciona i que l’aigua “compleix la normativa i es pot beure”.

Va afegir que la majoria d’habitatges de Talltendre no estan connectats a la xarxa pública i ho va atribuir al fet que els amos no volen tenir comptador ni pagar-la, per la qual cosa alguns es proveeixen de pous.

tracking