SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Tres víctimes mortals en un xoc entre un totterreny i un camió a la Fuliola

En una cruïlla de la carretera C-53 i una de les víctimes és un jove de Castellserà

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els tres ocupants d'un totterreny, un veí de Castellserà de 28 anys i dos homes del País Basc de 42 i 45 anys, van morir ahir a la matinada a la C-53 a la Fuliola al xocar contra un camió en un encreuament de la C-53. Els alcaldes de la zona demanen que s'adoptin mesures urgents per millorar la seguretat a les interseccions de la via.

Els tres ocupants d’un totterreny, un veí de Castellserà de 28 anys i dos veïns de Legazpi (Guipúscoa) de 42 i 45 anys, van morir ahir a la matinada en un accident a la C-53, que enllaça Tàrrega amb Balaguer, al seu pas per la Fuliola. Per causes que s’investiguen, a les 1.59 hores es va produir una col·lisió per envestida entre un totterreny i un camió a la intersecció amb la via de Castellserà i Ivars d’Urgell.

Pel que sembla, el totterreny venia d’Ivars d’Urgell i, quan va travessar la carretera cap a Castellserà, va ser envestit pel tràiler, que circulava en direcció a Balaguer. Aquest va arrossegar el totterreny diversos metres.Fins al lloc es van desplaçar vuit patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre dotacions dels Bombers i dos ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que no van poder fer res per salvar la vida dels ocupants del totterreny. Van morir el conductor, I.I.L de 42 anys; el passatger davanter, P.A., un jove de Castellserà de 28 anys, i el passatger posterior, A.Z.E. de 45 anys. El conductor del camió va resultar il·lès. Les víctimes eren amigues i els veïns de Legazpi havien viatjat fins a Lleida per passar-hi el cap de setmana.

El tràgic succés va commocionar Castellserà, localitat on Pau Alsina vivia i treballava com a agricultor. L’ajuntament va decretar un dia de dol i va suspendre totes les activitats d’ahir. L’alcalde, Marcel Pujol, va destacar que “no és el primer accident mortal que es registra en aquest punt conflictiu” (vegeu el desglossament)

Es va produir a la 1.59 i hi van acudir 8 patrulles de Mossos, 4 dels Bombers i 2 ambulàncies del SEM

Sis morts

Aquest any han perdut la vida sis persones a les carreteres de Lleida, quatre més que en el mateix període de l’any passat. Les tres primeres víctimes mortals van ser entre l’11 i el 17 de gener a Tàrrega, Corbins i Cervera.

Exigeixen rotondes a les cruïlles d’aquesta via

La millora de la seguretat a la carretera C-53 entre Tàrrega i Balaguer és una reivindicació històrica dels municipis de la zona, en alguns dels quals la carretera passa pel mig del poble com Bellcaire, la Fuliola, Tornabous i Anglesola. L’alcalde de Castellserà va explicar que, precisament, la setmana passada es va reunir amb el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, per reivindicar la construcció d’una rotonda a l’encreuament on es va produir l’accident mortal i una altra a la cruïlla de Penelles amb Linyola de la mateixa carretera.

Segons Pujol, “es tracta d’una actuació prioritària, ja que amb rotondes es minimitzarien els riscos perquè els encreuaments actuals són un perill”. L’alcalde de Castellserà va afirmar que “és una carretera amb un gran volum de vehicles, molts dels quals camions” i va assegurar que aquesta actuació és molt més important que altres de projectades. Per la seua part, els alcaldes de Bellcaire, Jaume Montfort; la Fuliola, Jaume Ferrer; Tornabous, David Vilaró, i Anglesola, Carme Miró, van recordar que, a l’espera de les anunciades variants –projectes aturats–, en diferents ocasions han demanat mesures per reduir la velocitat dels vehicles en els trams urbans. En alguns s’han instal·lat semàfors, però reconeixen que no n’hi ha prou.

Estat en el qual va quedar el totterreny en què viatjaven els tres homes morts.

Estat en el qual va quedar el totterreny en què viatjaven els tres homes morts.L. PEDRÓS

El sinistre es va produir a les dos de la matinada en aquesta intersecció de la C-53.

El sinistre es va produir a les dos de la matinada en aquesta intersecció de la C-53.L. PEDRÓS

tracking