SEGRE

PROMOCIÓ INDUSTRIAL

Almenar amplia el polígon en 12 hectàrees per allotjar Alier, fructícoles i tallers

Urbanisme dona llum verda al pla d'ordenació del polígon, que suposarà una inversió de 3 milions || Desenes de peticions de parcel·les a l'espera de desenvolupar una segona fase al costat de l'N-230

La zona industrial d’Almenar que s’ordenarà i on s’ubicarà la nova planta d’Alier.

La zona industrial d’Almenar que s’ordenarà i on s’ubicarà la nova planta d’Alier.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almenar està immers en la urbanització de 12 hectàrees de sòl industrial del polígon al costat de l’N-230 per dotar-lo de serveis bàsics i reordenació viària de la zona on ara estan instal·lades la fàbrica de Vall Companys i tallers Rodi. La paperera Alier de Rosselló va adquirir la meitat d’aquesta superfície el setembre de l’any passat amb la intenció de construir-hi una nova planta, segons van indicar fonts de la firma. “Estem valorant l’activitat, que molt possiblement se centrarà en la manipulació de paper en la seua última fase, encara que el projecte és preliminar”, van confirmar.

En aquest sentit, van afegir que serà una activitat inclusiva a l’entorn rural que “potenciarà l’activitat circular, les energies alternatives i l’economia verda”, van remarcar (vegeu el desglossament). Les mateixes fonts van ressenyar que la posada en marxa d’aquesta planta crearà nous llocs de treball. Alier preveu augmentar la plantilla en cinc anys i passar dels 220 treballadors fins a assolir els 300 empleats.

L’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, va indicar que Urbanisme ja ha donat llum verda a la reorganització i reparcel·lació de la zona que suposarà la instal·lació de carrers, serveis i equipaments bàsics. Aquesta actuació comportarà una inversió de tres milions d’euros i contempla a més la construcció d’una depuradora que ja està en projecte i que costarà més de 40.000 euros.Malla va destacar que fa més de sis anys que el consistori està immers en el procés d’urbanització de la zona del polígon i que, finalment, compta des del mes passat amb el vistiplau de la direcció general d’Urbanisme. “Era necessari reurbanitzar la zona i reordenar-la definint l’extensió de parcel·les i les condicions d’edificació, ja que al consistori arriben desenes de peticions de sòl industrial, atès que la ubicació del polígon és idònia, al costat de la carretera N-230 i molt pròxima a l’autovia de l’A-14 de la qual queda pendent la prolongació fins a Alfarràs i que millorarà sensiblement les comunicacions”.

Va assegurar que en aquesta primera fase de desenvolupament de sòl industrial també s’ubicaran empreses relacionades amb el sector de la fruita com Alfarràs Fruits, ja que es tracta d’una zona agrícola, a més de tallers mecànics.Per una altra banda, queda pendent un segona fase de desenvolupament d’unes altres nou hectàrees que es durà a terme en els propers anys.

Activitat circular utilitzant energies alternatives

L’objectiu de la planta d’Alier a Almenar és ser autosuficient i econòmicament sostenible i per això introduirà l’ús d’energies alternatives com la solar i la biomassa, per aconseguir les zero emissions a l’atmosfera, van indicar responsables de l’empresa. De fet, la paperera ja ha obtingut una ajuda de tres milions de la UE per estalviar aigua en la fabricació de paper a la planta de Rosselló.

Un projecte amb què preveu estalviar un 40% de la despesa d’aigua de la fabrica.

Més presència de Vall Companys al Segrià

La firma agroalimentària de Vall Companys està present a Almenar després d’adquirir fa dos anys les instal·lacions de l’antiga fàbrica Copalme per reforçar la unitat de producció d’aliments per a animals, tenint en compte l’important nombre de granges integrades que la companyia té en aquesta àrea d’influència. Copalme va suspendre pagaments a començaments del 2008 i va deixar un passiu de més de 30 milions d’euros i els comptes d’un miler de persones van quedar “congelats”.

tracking