SEGRE

COMARCAS

Una calor extrema que tanca pistes d'esquí

Lleida voreja els 30 graus, unes altes temperatures inusuals al març que porten el nòrdic a donar per acabada la temporada i que posen a la corda fluixa Port del Comte

Imatge d’ahir del riu Valira al seu pas per la Seu d’Urgell.

Imatge d’ahir del riu Valira al seu pas per la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida va registrar ahir temperatures de gairebé 30 graus, seguint la tendència a l’alça dels últims dies. Segons el Meteocat, Seròs va assolir els 28,8, mentre que Alcarràs va arribar a 28,6 i la capital del Segrià, a 27,9. Per la seua part, el compte de Twitter @Climadelleida va rebaixar aquesta xifra fins als 27,7 graus i va indicar que és el registre més alt des del 2002 en un mes de març i el més elevat en 83 anys la primera quinzena del mes.

La calor està comportant el tancament prematur de les estacions d’esquí nòrdic. Així mateix, des de Port del Comte van assegurar ahir que “la situació de l’estació és complicada” i van assenyalar que “a l’espera d’una baixada de les temperatures” les pistes estaran tancades. En cas de no poder reobrir, aquesta seria la seua temporada més curta dels últims 14 anys.

Ahir al vespre, una tempesta va escombrar les comarques del Pirineu. Per avui s’espera l’arribada d’un petit front amb febles precipitacions i possibles nevades a partir dels 1.200 metres d’altitud.

tracking